Aubergine pizza’s

24

Heerlijke aubergine pizza’s met kaas (mozzarella & parmezaan), tomaat, salami & basilicum: genieten!

Soms kom je van die ‘dingen’ tegen op Pinterest (zó leuk & verslavend…) waarvan je denkt: geniaal! Waarom heb ik dat niet (eerder) bedacht… Van die dingen waarbij je meteen de keuken in wilt duiken om het te proberen… om te kijken of het nét zo lekker is als dat het er uit ziet. Nou, dat had ik dus met deze aubergine ‘pizza’s’.

Het idee kende ik eigenlijk al hoor, maar dan vooral met ronde plakjes van de aubergine. Op zich wel logisch, want een normale pizza is ook rond… Toch vond ik deze versie nét iets leuker… Waarom? Ik weet het eigenlijk niet zo goed… omdat je meer toppings op deze grotere plakken kwijt kunt? Afijn, boodschappen doen en aan de slag!

Aubergine pizza's

Aubergine pizza’s

Bij het originele recept worden deze smakelijke pizza’s op een Big Green Egg gemaakt. Geweldig! Maar helaas… in onze tuin staat geen Big Green Egg en het was die dag niet echt BBQ weer, dus maakte ik ze maar gewoon in met keuken… met behulp van een grillpan & de oven. Zodra de BBQ weer een mooi plekje heeft in de tuin, ga ik ze zeker nog een keer maken, maar dan op de BBQ: dat lijkt mij stiekem nog lekkerder!

Met de toppings kun je variëren (net als bij een gewone pizza), maar wij vonden deze combinatie toch wel heel erg lekker. Beetje kaas, wat salami & tomaatjes: yum! Echt een aanrader voor het BBQ seizoen! Of als lunch (lunchen met pizza!!), als bijgerecht/hoofdgerecht: het kan allemaal.

Nog wat aubergine over? Deze gegrilde aubergine met tahin is ook erg lekker!

Bron: Drizzleanddip.
Print Friendly, PDF & Email