Auberginelasagne met noten

1

Een heerlijke lasagne zonder pasta…. euh, dus eigenlijk geen lasagne, want, als ik mijn ‘grote vriend’ Wiki mag geloven is een lasagne een:

Italiaanse ovenschotel die wordt bereid met dunne pastabladen van circa 10 bij 15 cm. 

In het Nederlands worden deze bladen lasagnebladen genoemd, in het Italiaans worden ze aangeduid met lasagne (meervoud). Ook de complete schotel wordt in het Italiaans met deze term aangeduid, ofwel lasagne al forno (bladen uit de oven).

Maar omdat de plakken aubergine als ‘bladen’ functioneren, noemen we het toch een lasagne. 😉 We noemen het zelfs een hele lekkere lasagne!

Zaterdagavond aten we deze lasagne na een druk dagje. Je kunt de lasagne al van te voren klaar maken en ‘s avonds alleen nog even in de oven schuiven. Dat was ik ook van plan, maar dat is niet gelukt, dus ik hem hem gemaakt en meteen in de oven geschoven zodat we snel aan tafel konden. Na de winterse wandeling met de hond, konden we wel wat warms gebruiken. De lasagne is niet moeilijk om te maken, je bent er ongeveer een half uurtje mee bezig, daarna nog even in de oven en smullen maar. We hebben echt heerlijk gegeten! Yum, wat een lekkere lasagne met een heerlijke ‘bite’ door de noten.

Het is in principe een hoofdgerecht, maar tijdens een kerstdiner is dit natuurlijk ook een geweldig bijgerecht. Tja, we moeten nu toch écht wel gaan nadenken over het kerstdiner, nog maar 2,5 week…

Inspiratie: AH
Print Friendly, PDF & Email

1 reactie

  1. Pingback: Lasagne met courgette | Maaikyz iCook

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.