Aubergine risotto met ricotta

4

Aubergine risotto met ricotta, citroen & basilicum, dat hebben we gisteravond gegeten en het was errug lekker!

Het originele recept komt uit de Allerhande van augustus, waar het gerecht met geitenkaas bereid wordt. Ik had echter nog een bak ricotta staan die binnenkort op moet en uit ervaring weet ik dat risotto met ricotta erg lekker is. De rest van het recept heb ik eigenlijk hetzelfde gehouden. Lekker met wat ijsbergsla & komkommer (zijn we dol op). Een beetje een balansdagje na ons vele gesnoep van gisteren…. Maar we hebben zitten smullen! De structuur van het gerecht wordt na het toevoegen van de ricotta wel wat minder mooi, maar de smaak: yum. De aubergine was lekker zacht, we hebben genoten van een heerlijke, romige maaltijd.

Nog even wat informatie over de aubergine en dan snel door naar het recept.

Aubergine

De aubergine is een heerlijke vrucht die tot de groenten wordt gerekend. Met deze kleurrijke vruchtgroente kan eindeloos worden gevarieerd. Als men aan aubergines denkt, denkt men aan de Mediterrané/ Geerlijke gerechten, zoals moussaka. Ook van Nederlandse bodem zijn deze lekkere aubergines verkrijgbaar. De kwaliteit van de Nederlandse aubergine is altijd gegarandeerd. Haal de Mediterrané van de Hollandse bodem in huis en geniet onbezorgd! De Engelse naam van een aubergine is eggplant. Deze naam heeft de vrucht te danken aan het feit dat wilde aubergines erg op kippeneieren lijken qua formaat en kleur. Dankzij deze Engelse naam staat de aubergine in Nederland ook wel bekend als eiervrucht.

De aubergine is erg gezond omdat hij veel gezonde vezels bevat en per 100 gram vrij weinig calorieën op levert, namelijk 16 kcal. Ondanks het feit dat de aubergine te koop staat als gezond, is het af te raden hem rauw te eten omdat er stoffen in zitten die zorgen voor maag- en darmklachten.

Bronnen: Groentenenfruit, Etenendrinken, Lichtvenster (foto).

 

Print Friendly, PDF & Email

4 reacties

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.