2 januari. Back to normal.
Voorlopig even geen feestdagen in het verschiet, het ‘normale’ leven begint weer. Misschien heb je nog een paar dagen vakantie, maar de kans bestaat dat je vandaag gewoon weer naar je werk mag… Ik vind de feestdagen erg leuk & fijn, maar toch… toch ben ik altijd weer blij als het allemaal weer achter de rug is.
Weer gewoon lekker gewoon doen! Heb jij dat ook? Of mogen de feestdagen van jou nog wel langer duren?
Lekker eten doen we toch wel, feestdagen of niet. Misschien wat minder uitgebreid, maar zeker lekker! Even geen uren meer in de keuken staan (hoe leuk dat ook is!), maar een snelle, makkelijke maaltijd. Bijvoorbeeld deze aubergines met kikkererwten & feta!
Niet héél snel (de aubergines moeten ongeveer een half uur in de oven), maar wel makkelijk én erg lekker! Als de aubergines in de oven staan, kun je alvast de rest voorbereiden en daarna is het alleen nog maar een kwestie van mengen. Je kunt dit gerecht zowel warm, lauwwarm als koud eten, maar ik vond het warm het aller lekkerst!
Inspiratie: MarthaStewert.
Aubergines met kikkererwten & feta

By januari 2, 2014
Published:- Yield: 4 Servings
- Prep: 15 mins
- Cook: 30 mins
- Ready In: 45 mins
2 januari. Back to normal.Voorlopig even geen feestdagen in het verschiet, het 'normale' leven begint weer. Misschien heb je nog …
Ingredients
- 3 stuks Aubergine in blokjes
- 400 gram Kikkerwerten blik
- 1/2 stuks Citroen het sap
- 100 gram Feta verbrokkeld
- Olijfolie
- Ras el hanout
- Peper
- Zout
- Braadslede
- 1 handje Peterselie
Instructions
- Verwarm de oven voor op 240 graden en vet een braadslede in met een beetje olijfolie.
- Snij de aubergines in blokjes en doe ze samen met 3 eetlepels olijfolie in de braadslee. Voeg peper, zout & ras el hanout naar smaak toe, roer het geheel goed door en zet ongeveer 25-30 minuten in de oven totdat de blokjes aubergine mooi zacht & bruin zijn
- Pers ondertussen het sap van een halve citroen uit, verbrokkel de feta en hak de peterselie fijn. Spel de kikkererwten af en laat uitlekken.
- Meng de kikkererwten met het citroensap, een scheutje olijfolie en peper & zout naar smaak.
- Als de aubergine klaar is, roer er dan de kikkererwten doorheen en bestrooi het geheel met de feta & peterselie.
Eet smakelijk!
- Cuisine: Wereldgerecht
- Course: Bijgerechten
- Skill Level: Makkelijk
WordPress Recipe Plugin by ReciPress
@MiCookNL Ziet er weer heerlijk uit! De kikkererwten gaan er koud in?
Oh yummmmm ik ben gek op alledrie ;). Ga ik volgende week een keertje op tafel zetten!
🙂 Leuk!
Wauw, superlekker! Heb ‘t net meteen gemaakt 🙂 Ik heb de aubergines aangevuld met kastanjechampignons, ook heel lekker!
Wat super leuk om te lezen, Henny! 🙂
Fijn dat het zo gesmaakt heeft! En die kastanjechampignons erbij lijken me erg lekker! 🙂
Wow! Recept van vanmorgen – Aubergines met kikkererwten & feta – http://t.co/sG936gDuBP – is vanavond al door 2 mensen gemaakt & gegeten! 🙂
@MiCookNL Wat leuk! Dan heeft dat gerecht een goede indruk gemaakt! Het ziet er ook wel erg lekker uit moet ik zeggen 🙂
Ziet er heerlijk uit en is volgens mij nog best gezond ook!
Dank je wel, Erik! 🙂
Zeker gezond!
mmm dit lijkt me lekker en gezond ! Echt een receptje voor mij dus 🙂 Ik heb het alvast opgeslaan op mijn pc.
Groetjes Julie ‘hapjesprinces’
Thx, Julie! 🙂
Ben benieuwd wat je er van vindt!
[…] je niet veel meer van de streepjes. In blokjes snijden doe ik ook weleens (bijvoorbeeld met kikkererwten), maar ook in die vorm had ik weinig hoop op het zien van de streepjes na bereiding. Uiteindelijk […]
[…] mocht voor mezelf koken… niet te moeilijk doen dus! Aubergines met kikkererwten & feta: […]
Toevallig via google op dit receptje uitgekomen. Heel erg lekker! Heb er nog war cherry tomaatjes aan toegevoegd want die moesten op, njammie. Ga wat verder rondkijken hier, leuke site!