Bananen-cashew bonbons

4

Heerlijk vind ik het om ‘food foto’s‘ te bekijken! Zoals jullie misschien wel gemerkt hebben is Pinterest mijn favoriet. Een beeldscherm vol met lekker makende foto’s en als je naar beneden scrolt, komen er nog veel meer bij… geweldig toch?! Even doorklikken op de foto om te kijken of het wel écht een recept is of alleen een foto en of het recept begrijpelijk is…

Eens in de zoveel tijd ga ik opeens rechtop zitten en ben ik alert: “dit is niet alleen een goed, leuk, lekker recept, maar ik heb ook nog alle ingrediënten in huis én ik heb nog wat tijd”. Zo ook vanavond…ik kan me dan ook moeilijk inhouden… Leuk, leuk, leuk!

Dit recept kwam ik tegen op FatFree Vegan Kitchen, Sinlessly Delicious van Susan, klinkt goed toch? Ik kon alleen geen vanillestokje meer vinden… nu kun je dat natuurlijk vervangen door vanille essence, maar ik heb het dit keer geprobeerd met halvajam abrikoos. Verder heb ik niet netjes met twee theelepeltjes hele mooie bolletjes gemaakt, maar gewoon met mijn handen… gaat ook prima!

Een klein kwartiertje werk, even in de koelkast en daar staat een schaaltje heerlijke bananen-cashew bonbons! Yummy! Vandaar dat ze ook de naam ‘bonbon’ krijgen, zo lekker. De kokos-kwark bolletjes die ik eerder maakte zijn inmiddels ook omgedoopt tot truffels door  Claudia & Ursula, omdat de kokos-kwark bolletjes dat verdienen, zo lekker (aldus Claudia). Susan heeft het op haar site over balls, maar deze balletjes zijn echt zo lekker, dat ze de naam bonbon (ontleend aan het Frans: een verdubbeling van ‘goed’) verdienen. Een heerlijk ‘snoepje’ en nog gezond ook! 🙂

Het recept is voor ongeveer 8-10 bonbons…dus misschien kun je de aantallen alvast verdubbelen!

 

Print Friendly, PDF & Email

4 reacties

  1. Pingback: Mijn kookweek – week 33 | Maaikyz iCook

  2. Pingback: Gezonde snacks - MiCook

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.