Bietentaart met geitenkaas & walnoten

0

Donderdag is bij ons vaak restjes-dag, omdat vrijdag boodschappen-dag is. De ‘grote’ boodschappen dan… Donderdag koken we dus met wat er nog over is… om vrijdag de (koel)kast weer vol te leggen.

Klinkt lekker burgerlijk allemaal, maar vrijdag is voor ons gewoon de handigste dag en boodschappen doen in een super drukke supermarkt (op zaterdag bijvoorbeeld) is geen optie. Daar word ik niet vrolijk van (en dit is de nette vertaling van hoe ik mij dan voel…).

Zaterdagochtend (vroeg dus) is het op zich wel rustiger, maar (bij ons in ieder geval) hét moment voor de wat oudere mens (veel met rollator of rolstoel) om gezellig met z’n allen boodschappen te doen. Leuk, gezellig en ik vind het echt niet erg om het achterste of bovenste pakje uit het schap te pakken (ik behoor tot de langere mens), maar om nou drie uur bezig te zijn met boodschappen doen, nee,  niet voor mij weggelegd. Vrijdag is dus onze boodschappen-dag en als dat geen optie is, doen we het op zondag.

Afijn, gevolg is dat op donderdag de (koel)kast vrij leeg is en ik moet koken met hetgeen we hebben. Vaak nog genoeg om iets heerlijks op tafel te toveren. Een kijkje in mijn (koel)kast afgelopen donderdag: (gekookte) rode bieten, geitenkaas, crème fraîche en een klein stukje parmezaanse kaas, wat eieren, worteltjes (om te snacken) roomboter, sap. Veel meer was het niet… Wat ga ik daar van maken? Juist, bietentaart met geitenkaas.

De tweede hartige taart deze week…  maar ja, je moet wat! En ach, het is zo verschrikkelijk lekker. De taart is echt super snel te maken. Het deeg moet een half uurtje in de koelkast rusten, maar als je deze taart met bladerdeeg maakt (4-6 velletjes), dan heb je binnen een kwartier de taart in de oven staan. Bieten snijden, geitenkaas verbrokkelen, walnoten hakken, ei & crème fraîche mengen en alles in de vorm: super simpel toch?! En na een dik half uur komt er een super lekkere taart  uit de oven. Leuk roze kleurtje (tip voor valentijnsdag 😉 ) en erg smakelijk!

Heerlijke, hartige bietentaart

Heerlijke, hartige bietentaart

Print Friendly, PDF & Email

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.