Bladerdeegbakjes met pompoencrème & paddenstoelen

4

Krokante bladerdeeghapjes gevuld met een zachte pompoencrème & paddenstoelen!

Zo, dat klinkt luxe hè!? En wij aten dit gewoon op een doordeweekse dag, zo even tussen het klussen door… Als je mijn weekverslagen een beetje volgt, dan weet je dat wij op dit moment druk bezig zijn met allerlei interne verhuizingen. Dat wat op zolder stond, gaat naar de eerste verdieping, een deel van de eerste verdieping naar zolder en een deel van de begane grond naar de eerste verdieping. Iets met heel veel trap lopen… en niet met lege handen…! Pffff, wat een gedoe!

Maar goed, maandagavond naar de Ikea om kasten & bureau’s op te halen. Kasten voor in de slaapkamer en bureau’s voor in ons nieuwe ‘kantoor’ (jeej!). Ongeveer 450 kilo aan dozen. Dat ging allemaal niet in de auto, dus we hebben het laten bezorgen. Gelukkig kon dat de volgende dag. Tot die tijd konden we even niet heel veel meer doen en ik moest op de voordeurbel letten (tijdsbestek van drie uur, dus viel mee). Tijd om alvast te gaan koken, dacht ik, want als de kasten er eenmaal zijn, wil ik aan de slag! 🙂

En als je dan toch drie uur de tijd hebt… dan maar meteen wat leuks maken. Ik pakte de stoofpannetjes weer uit de kast en ging aan de slag met deze heerlijk bladerdeegbakjes met pompoencrème & paddenstoelen!

Bladerdeegbakjes met pompoencrème & paddenstoelen

Bladerdeegbakjes met pompoencrème & paddenstoelen

Het recept (met wat kleine aanpassingen) komt uit het magazine Proef& van Gall & Gall. Er staan niet heel veel recepten in, maar bij elk recept staat in ieder geval een wijnsuggestie. In dit geval is dat de Frescobaldi Chianti Castiglioni. Waarom? Ik zou het je niet kunnen vertellen.. ik ben geen wijn-mens, maar in het magazine staat: Smaakkenmerken van deze stevige Chianti zijn rijpe kersen en frisse fruitzuurtjes, een aangename kruidigheid en een vleugje cacao. De aardse en stevige smaak van de paddenstoelen past mooi bij de rijpe fruitsmaken en de kruidigheid van de wijn.

En het gerecht zelf? Heerlijk! Een krokant bakje met een zachte pompoencrème en flink wat paddenstoelen met knoflook & bieslook: yum! Wij konden daarna vol goede moed de kasten in elkaar zetten! 😉

Pompoen over? Hierbij wat suggesties om de rest van de pompoen ook te verweken: pompoentompouce met feta, pompoen strudel met kip & abrikozen of deze gevulde courgettes met pompoen.

Print Friendly, PDF & Email

4 reacties

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.