Blondie & Brownie

9

Ooooh, wat een misleidende titel… Dit artikel gaat helemaal niet over die verrukkelijke blondies & brownies, maar over onze honden: een blonde & een bruine. We hadden ze natuurlijk Blondie & Brownie kunnen noemen (en dan net andersom…), maar dat vonden we iets te ver gaan.

Om jullie niet helemaal teleur te stellen, heb ik voor jullie twee recepten! De eerste is er één voor blondies met cranberry’s. Mijn eerste ervaring met blondies (ik maakte voor de foodblogswap): dat viel goed in de smaak! Maar om eerlijk te zijn, gaat mijn voorkeur toch uit naar brownies. Als ik zou moeten kiezen. Deze fudgy chocolate brownies van George Calombaris (je weet wel, van Masterchef Australia) zijn namelijk super lekker! Met hazelnoten: yum!

Blondie & Brownie

Blondie & Brownie

Heb jij een voorkeur? Ben je meer een blondie-liefhebber of een brownie-fan? Ik ga voor de brownie, als we het over de lekkernij hebben. Als we het over de honden hebben (want daar gaat dit artikel eigenlijk over), heb ik geen voorkeur. Ze zijn allebei leuk, mooi, super lief en af en toe lastig. En druk. Ik (wij) heb er mijn handen vol aan.

Daarom even een kleine update over de situatie hier in huize MiCook. Het is druk. Drukker dan dat we verwacht hadden. We weten dat een pup in huis een hele klus is. Eigenlijk draait alles om de pup. Tuurlijk kun je wel andere dingen doen, maar dat doe je als de pup slaapt en je staat weer klaar als de pup moet plassen (ofzo…). Maar onze blondie Mac (ze wordt in augustus drie jaar), loopt ook nog rond en is gek op aandacht. Als wij iets met onze brownie Luna doen (ze is inmiddels twaalf weken), komt Mac eraan en steekt haar grote, natte neus ertussen.

Mac vindt het allemaal een beetje raar. Ze weet nog niet zo goed wat ze er van moet vinden. Aan de ene kant is het er allemaal leuker op geworden (een speelmaatje!), maar aan de andere kant… de aandacht is niet meer allemaal voor haar, de snoepjes worden ineens gedeeld en dan de speeltjes… Speeltjes zijn er niet meer om alleen mee te spelen. Alle speeltjes zijn geschikt voor trekspelletjes en als er geen speeltjes zijn, dan gaan we in wangen, oren & poten bijten.

Mac & Luna
Wij hebben het idee dat Mac het ook een beetje raar vindt dat zij moet zitten, wachten, liggen etc. en dat Luna dat niet doet/moet. We zijn druk aan het oefenen met Luna en ze doet het hartstikke goed, maar Mac kan dat allemaal veel beter. We weten het niet zeker, maar we denken dat Mac daarom af en toe gewoon even niet wil luisteren. Zo’n bekijk-het-maar-blik in haar ogen. Vooral buiten. En twee honden die niet luisteren…. pfffff… 😉

Luna zit vol energie. Ze slaapt veel, maar als ze wakker is, is ze ook goed wakker. Ze is alles aan het ontdekken. Soms zit ze even rustig naar een vogeltje in de tuin te kijken of naar de televisie (dat vindt ze leuk!), maar één minuut later ziet ze weer wat anders en loopt ze daar naar toe. Vol enthousiasme stort ze zich op een speeltje en twee minuten later, is dat speeltje niet meer interessant.

Druk dus. Maar wel heel erg leuk! Het koken schiet er nog steeds een beetje bij in. De makkelijke maaltijd is de oplossing. Ik zit vol ideeën en heb echt weer zin om aan de slag te gaan voor MiCook, maar ik moet nog even geduld hebben. Het gaat steeds beter. Ik heb er alle vertrouwen in dat ik over een paar weekjes weer lekker kan koken & bakken! En in de tussentijd maken dit soort momenten met blondie & brownie veel goed:

Mac & Luna

Print Friendly, PDF & Email