Broccoli risotto met garnalen

6

Ik weet het… we eten vaak risotto… maar het is ook zo ongelooflijk lekker!

Vorige week aten we een bulgur risotto met aubergine, maar zoals de naam al aangeeft was dat geen risotto met échte risottorijst. Zondagavond aten we nog de bijzonder heerlijke Nutella Risotto, maar dat telt niet echt, want dat was een dessert… Dus ik vond het woensdagavond tijd voor een gezonde variant met échte risottorijst: lekkere broccoli risotto met garnalen.

 

Ik heb aan het originele recept nog wat chia zaad toegevoegd en de hoeveelheid broccoli iets verhoogd (een beetje extra groente kan nooit kwaad) waardoor we een flink bord vol lekkernijen op tafel hadden staan. We hebben heerlijk gegeten. Nog wat gebakken peren met yoghurt als nagerecht en we gingen weer helemaal tevreden van tafel.

Ik heb voor dit recept roze garnalen gebruikt (je kunt ook prima Hollandse garnalen gebruiken), dus een beetje informatie over deze warmwatergarnaal:

Roze garnalen

De roze garnaal behoort tot de familie van Penaeidae garnalen Het is een kleine gepelde warmwatergarnaal, afkomstig uit de Indische Oceaan rondom India, Pakistan en Indonesië. Ze worden met kleine bootjes gevangen, aan land gebracht, gesorteerd en vervolgens gepeld en ingevroren. Vaak wordt de roze garnaal verward met de Noorse garnaal. Gepeld lijken ze uiterlijk wel op elkaar, maar Noorse garnalen zijn schaars en daardoor hoog geprijsd. Roze garnalen daarentegen zijn niet zo duur en overal te koop.

Bronnen: Visrecepten, Passie.horeca (foto).
Print Friendly, PDF & Email

6 reacties

  1. Pingback: Mijn kookweek – week 41 | Maaikyz iCook

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.