Broccoli taart met tomaatjes

3

Een heerlijke taart met broccoli en cherry tomaatjes, dat hebben wij gisteren gegeten en we hebben weer zitten smullen!

Het idee achter dit recept komt van Pauline van ‘Uit Paulines keuken‘ (waar je niet alleen heerlijke recepten kunt vinden, maar ook je eigen thee en andere leuke keukendingen kunt bestellen!).

Pauline noemt haar taart de makkelijke maandag taart omdat de taart makkelijk te maken is en je met de voorbereidingen niet lang bezig bent: “Deze combinatie is super simpel, maar wel erg smaakvol. Less is more!“. Pauline geeft bij het recept aan dat ze gek is op hartige taart, je kunt haar er zelfs voor wakker maken! Nou, die mening deel ik! 🙂

Ik heb alleen de makkelijke maandag taart op zaterdag gemaakt en iets minder makkelijk gemaakt…. ik noem het daarom gewoon een broccoli taart met tomaatjes! 😉 De vulling is hetzelfde gebleven hoor, maar ik heb geen bladerdeeg gebruikt (wil je dit wel gebruiken, Pauline gebruikte zes plakjes bladerdeeg voor haar taart). Ik heb namelijk zelf de bodem gemaakt, geïnspireerd door een recept van Greendelicious (Natascha). Al eerder maakte ik dit deeg voor hartige taarten, maar toen mislukte de vulling van taart, dus is het recept niet op mijn site gekomen. Alwin & ik waren het er wel meteen mee eens dat dit deeg veel lekkerder is als korst dan één van bladerdeeg. Dit keer heb ik nog een klein beetje anders gedaan: ik heb speltbloem gebruikt in plaats van ‘gewone’ bloem en dat bleek ook een succes!

Deze twee recepten heb ik dus gecombineerd en daar is een heerlijke broccoli taart met tomaatjes uitgekomen. We hebben weer heerlijk gegeten! Bedankt Pauline & Natascha, voor de inspiratie! 🙂

Print Friendly, PDF & Email

3 reacties

  1. Ik ben ook dol op hartige taarten. Vooral als lunch en zelfs als ontbijt. ‘s Avonds eten we het eigenlijk nooit. Broccoli met tomaat is een goede combi! Lekker hoor!

  2. Pingback: Volkoren groentetaart | Maaikyz iCook

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.