Choco mousse van avocado

22

Na het maken van de choco mousse met banaan & kokosmelk (yum!), vond ik deze choco mousse van avocado ook wel de moeite waard om eens te maken. Een tijd geleden kreeg ik namelijk BodieBoost Het kookboek thuisgestuurd en daar staat dit makkelijke recept in als gezond tussendoortje, maar het is ook zeer geschikt als toetje!

BodieBoost is een afslankmethode. Geen calorieën tellen of punten bijhouden, maar ‘normaal doen, ‘genieten’ en ‘positief denken’. Gezond eten & verplicht snoepen. Misschien een beetje kort door de bocht, maar als je de website bezoekt, zie/lees je al snel wat ik bedoel. Het kookboek geeft naast tips & weekmenu’s (met boodschappenlijstje) ook veel recepten voor een gezonde(re) levenswijze. Bijvoorbeeld deze choco mousse van avocado!

Choco mousse van avocado

Choco mousse van avocado

Mocht je je afvragen of wij ook volgens deze methode leven/eten… nee, dat doen wij niet! Maar…. ik vind het wel ontzettend leuk om ‘nieuwe dingen’ uit te proberen en als deze ook nog onder de categorie gezond(er) vallen, word ik helemaal blij!

Maar nu… wat vonden we ervan? Lekker! Niet bijzonder, maar ‘gewoon’ lekker. Daar moet ik bij vertellen dat wij allebei geen grote liefhebbers van avocado zijn en dat helpt natuurlijk niet… Ben je wel een avocado-fan, dan gaat dit toetje zeker in de smaak vallen! Ik ga hem ook nog een keer maken, maar dan met een banaan erdoor en misschien een klein scheutje kokosmelk. Een beetje een mix van deze choco mousse en die met avocado! 🙂

Avocado-weetje: Wil je zeker weten of je avocado rijp is en dus mooi groen? Je hoeft alleen maar het pitje/steeltje onder op de avocado te verwijderen. Is het onder & rondom het pitje bruin? Dan is de avocado niet goed… Is het mooi groen? Neem hem dan mee naar huis en maak dit lekkere toetje!

Print Friendly, PDF & Email

22 reacties

    • Nee, het heeft een andere smaak omdat er geen room & suiker (en chocolade) wordt gebruikt. Je proeft de avocado, maar het heeft een chocoladesmaak en is zoet door de dadels. Gewoon een keer proberen! 😉

  1. Oh oh oh wat ziet het er weer heerlijk uit.. haha …..eigenlijk is het best raar dat ik die gedachten nou nooit heb bij de foto van een bleekselderij of een rabarberstengel….

    • Hahaha! Ik ga meestal ook voor de zoete plaatjes hoor, maar van een bord groenten, een lekkere salade of een fijne ovenschotel kan ik ook wel gaan kwijlen hoor! 😉

  2. Dit ziet er zo lekker uit!! Wat grappig dat je dit maakt met avocado! Ik ga het zeker eens uitproberen, thanks voor het delen van dit heerlijke recept. xx

  3. Hier ben ik ZO benieuwd naar. Zelf ben ik wel een enorme avocadofan (het liefst eet ik elke dag een avocado), dus ik kan me wel voorstellen dat het lekker is (ik drink ook wel een choco avocado banaan smoothies). Maar of het ook echt chocolademouse kan vervangen? Pfoee… dat lijkt me lastig.

    • Als je zo’n avocadofan bent: gewoon een keer proberen! Zo makkelijk om te maken en dan ga je het vast lekker vinden! 😉 Als je ook een echte chocolademousse-fan bent, gaat dit het niet vervangen, maar het is wel een lekker & gezond alternatief! 🙂

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.