Chocolade-vanillekoekjes

8

Koekjes bakken! ๐Ÿ™‚

Ik weet niet precies waarom ik het zo leuk vind, maar ik vind het heerlijk om koekjes te bakken. Eerst het deeg maken, koekjes vormen (op welke manier dan ook), de oven aan, heerlijke geuren in huis, het aanrechtblad een troep (heeft toch ook wel wat….), het is leuk, ontspannen & lekker! En daarna staat er een schaal met heerlijke (geurende) koekjes op tafel, het huis ruikt heerlijk, de thee is gezet en dan smullen! Tja, wat is er eigenlijk niet leuk aan te vinden! ๐Ÿ˜‰

Koekjes bakken is voor mij meestal een zondags iets. Vooral als het koud is buiten, is het heerlijk om binnen koekjes te bakken. Na de (koude) wandeling met de hond, lekker binnen blijven en in de keuken aan de slag. Geweldig!

Het recept van deze koekjes komt wederom uit het leuke boekje ‘500 Koekjes‘ waar ik al eerder de heerlijke chocoladeblokjes met een vleugje banaan uit maakte. Het leuke van dit boekje is dat je steeds een basisrecept hebt, waar variaties op te maken zijn. Deze koekjes kun je bijvoorbeeld ook maken als chocolade-frambooskoekjes of sinaasappelchocolade-vanillekoekjes. Ik heb gekozen voor de ‘gewone’ variant: choco & vanille, heerlijk toch!?

De koekjes zijn vrij eenvoudig om te maken, in een handomdraai heb je ongeveer 50 (!) koekjes gebakken. De afgekoelde koekjes kun je vervolgens 5 tot 7 dagen in een goed gesloten trommel bewaren, dus ze hoeven niet meteen op… Maar met een kopje thee of koffie (of warme choco natuurlijk…) gaat het best snel hoor… ๐Ÿ™‚

Heerlijk met een kopje koffie of thee!

Heerlijk met een kopje koffie of thee!

Print Friendly, PDF & Email

8 reacties

  1. Hmm, die zien er lekker uit. Leuk om te maken trouwens, met twee soorten deeg. Ga ik ook eens doen.

    “dus ze hoeven niet meteen op”… Hoe lang heb je er mee gedaan? ๐Ÿ˜‰

    • Ja hoor, dat kan!
      In plaats van een rol een bal vormen, even de koelkast in en daarna uitrollen en hartjes uitsteken! ๐Ÿ™‚ Leuk voor Valentijsdag…? ๐Ÿ˜‰

    • Het eiwit kun je eventueel weglaten en de koekjes gewoon bestrooien met suiker, maar met eiwit blijft het wel beter zitten. Je kunt de koekjes ook eerst afbakken en daarna bestrooien met suiker of gewoon helemaal weglaten!

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.