Chocoladefudge met roze muisjes

37

Feest! Feest omdat ons nichtje is geboren (zó leuk!) en feest omdat er chocoladefudge met roze muisjes op tafel staat (zó lekker!).

Ons nieuwste nichtje (we hebben er inmiddels vier!) heet Bo. Ze is ontzettend lief (kan ook niet anders natuurlijk) en het gaat goed met haar. Met papa & mama gaat ook alles goed en ‘grote zus’ (ze heet Robin en wordt in augustus vier) is helemaal trots en erg lief voor haar kleine zusje. Robin helpt mama met het voeden van de kleine Bo en ze is al druk aan het oefenen met haar poppen zodat ze binnenkort haar zusje ook mooie kleertjes aan kan trekken.

Ome Alwin & tante Maaike zijn natuurlijk ook helemaal blij & trots. Het blijft bijzonder dat er zo’n klein mensje in je armen ligt… mini oortjes, mini neusje en dan die vingertjes met van die mini nageltjes… geweldig! Maar voordat we de kleine Bo gingen bewonderen, ben ik eerst aan de slag gegaan om een lekker kraamhapje te maken. Speciaal voor lieve Bo: chocoladefudge met roze muisjes!

Chocoladefudge met roze muisjes

Chocoladefudge met roze muisjes

Dat ziet er toch heerlijk uit?! De bak met chocoladefudge is meegegaan en ook al heeft Bo er nu niets aan (….), ik denk dat papa & mama er wel raad mee weten! 😉

Een leuk & lekker kraamhapje dus! Ik kwam dit recept tegen bij ChicksloveFood tijdens mijn zoektocht naar alternatieven voor beschuit met muisjes en vond het er zo lekker uit zien! Daarnaast is het heel eenvoudig om te maken en makkelijk mee te nemen/bewaren. En dat was in ons geval wel handig, want mijn broer woont niet naast de deur… Ik heb de stukjes chocoladefudge in de diepvries gedaan en daar gelaten totdat we weggingen. Tegen de tijd dat we aankwamen, waren de stukjes ontdooid, maar niet gesmolten….!

Geen pasgeboren baby’s bij jou in de buurt, maar wil je deze chocoladefudge toch maken (heel begrijpelijk!)? Vervang dan de muisjes door extra (gemende) noten of ander lekkers! En als je vandaag nog aan de slag gaat, kun je er natuurlijk ook (mini)paaseitjes op leggen! 😉

Fijne paasdagen!

Print Friendly, PDF & Email

37 reacties

 1. Tjonge wat een heerlijk vrolijk artikel, zelf word ik over een paar maandjes voor de 3e keer oma, en heb dit artikel dus op geslagen voor de kraamtijd van mijn schoondochter…Om kan aan het proefbakken en bakken voor de kraamtijd, want dit is zo onwijs lief om te geven….

  • Oooh, wat leuk Petra! Voor de 3e keer alweer! 🙂

   Proefbakken is altijd leuk! 😉 Weet je al welke kleur muisjes erop mogen?

 2. Oeeh ziet er echt te lekker uit, deze versie moet ik eens proberen. Vorig jaar maakte ik voor mijn verjaardag een witte versie met pistachenootjes en cranberrys..

  Fijne pasen en gefeliciteerd met jullie nieuwe nichtje <3

  • Dank je wel! 🙂

   Yum, met pistachenootjes klinkt ook wel heel erg goed! 😉

   Jij ook fijne pasen & dank je wel! 🙂

 3. Pingback: Keukenkrabbels - Beschuit met muisjes - MiCook

 4. Pingback: Beschuit met muisjes | What mom would cook

 5. Dat ziet er heerlijk uit! Dus na het bestrooien met muisjes en in stukjes snijden kan het weer opnieuw in een trommel in de vriezer? Dan is het twee keer jn de vtiezer..

  En hoelang moet het ontdooien?

  • Dank je wel, Renee! 🙂

   Ja hoor, dat kan prima! De eerste x gaat het niet zo heel lang in de vriezer, zodat je hem nog makkelijk kunt snijden. Daarna kan hij, in stukjes, gewoon weer terug.

   Dat is een goeie vraag! Ik heb geen idee! Ligt er ook een beetje aan hoe warm de omgeving is…. Een uurtje of twee…?

 6. Pingback: Beschuit met muisjes maar dan anders - alternatieven voor beschuit met muisjes | Zomerzoen

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.