Chocourgette koekjes

6

“Nog een stap verder: Chocolade-courgette koekjes”

Dat is de titel van een artikeltje op ENSEMBLE MAGAZINE: Piecing together the daily puzzle called life. Het artikeltje sprak mij meteen aan, kort maar krachtig:

We teasden jullie deze week al een beetje met courgette-pannenkoeken, die gelukkig best goed in de smaak vielen, maar nemen het nu nóg een stapje verder. Courgette is namelijk ook te verwerken in koekjes; chocolade fudge koekjes om nog exacter te zijn. Het recept vind je hier. Ons motto? Try before you judge!

Toen ik verder klikte naar het recept van de Chocolate Fudge Zucchini Cookies, want zo heten ze daar, heb ik het recept meteen opgeslagen in mijn notitieboek ‘Recepten’ in Evernote zodat ik hem niet zou vergeten. Een paar dagen later las ik de volgende tweet van Tony’s Chocolonely:

Tja… dat in combinatie met de halve courgette die ik nog in de koelkast had liggen, omdat ik de andere helft gisteren in de hartige taart met citroenricotta & courgette heb verwerkt, maakte dat ik vanmiddag in de keuken stond om Chocourgette koekjes (meteen een mooie naam, dankzij Tony’s Chocolonely) te bakken! Ik had alleen geen ‘chocola chips’ in huis, maar ik heb er chocolade snippers in verwerkt (die zie je niet, maar ze zitten er wel in…).

Het omrekenen was, zoals gewoonlijk, niet heel eenvoudig… ik zeg ook niet dat ik het allemaal goed heb gedaan, maar het resultaat is verbluffend! Je legt een soort van chocolade-drap op de bakplaat en na 10 minuten heb je ontzettend lekkere koekjes: echt heerlijk! Het uitlepelen van het steelpannetje beloofde al heel veel goeds! 🙂

Ze zijn zacht & luchtig… Alwin zei na het proeven: het lijken wel een beetje op chocolade eierkoeken: lekker joh! Ze zijn echt luchtig: een koekje van ongeveer 9 bij 9 centimeter is slechts 25 gram…

Ik heb geprobeerd, nu mag ik oordelen: ze zijn ontzettend lekker: misschien wel verslavend lekker! 🙂 Ik denk in ieder geval niet dat de schaal lang vol blijft liggen….

 

Print Friendly, PDF & Email