Citroen risotto met courgette & garnalen

4

Jaaa, we hebben weer risotto gegeten! Daar word ik blij van! Dit keer een citroen risotto met courgette & garnalen: yum! Een heerlijke verwen-maaltijd op de zondagavond (want toen aten wij dit fijne maaltje…). Genieten!

Dit recept heeft eigenlijk niet eens op mijn (ellendig lange) lijstje gestaan. Ik kwam dit recept van citroen risotto met courgette & garnalen namelijk vorige week tegen op Marché du Pre en ik heb hem meteen op het menu gezet. Een heerlijk, zomerse risotto. Uiteraard wel op mijn eigen manier, maar de basis is toch wel hetzelfde gebleven: citroen risotto met courgette én met garnalen. Nog wat bieslook erbij, wijn gebruiken voor de risottorijst en er stond ons weer een geweldige maaltijd te wachten.

Naast het feit dat wij risotto ontzettend lekker vinden, vind ik het ook erg leuk om te maken. Het is geen uren werk, maar je moet er wel even bij blijven en dat maakt het juist zo leuk. Soms is het heerlijk om alles in een pan te doen en te laten garen, maar ik vind het ook fijn om gewoon een tijdje achter de pannen te staan, zeker als ik weet dat we weer gaan smullen daarna. Ja, ik heb het dan prima naar mijn zin! En zeg nou zelf, dit ziet er toch heerlijk uit?

Citroen risotto met courgette & garnalen

Citroen risotto met courgette & garnalen

Heb je wel zin in een risotto met garnalen, maar niet in courgette, maak dan eens deze wortel risotto met kropsla & garnalen. Heb je juist wel zin in courgette, maar niet zo in garnalen, maak dan eens deze gebakken risotto met courgette, tomaat en kaas gemaakt in de oven: kan niet mis gaan!

Print Friendly, PDF & Email

4 reacties

  1. Pingback: Mijn kookweek - week 9 - MiCook

  2. Pingback: Vijf keer courgette - MiCook

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.