Courgette muffins met walnoten

19

Vandaag een recept waarmee je een dreumes van twee op het verkeerde spoor kunt zetten: courgette muffins met walnoten!

Althans, als ik Francesca (van Francesca Kookt!) mag geloven, want onze dreumes van twee en een half (iets hariger, staat op vier poten en roept af en toe ‘woef’…) is niet zo makkelijk op het verkeerde spoor te zetten. Maar hier geen ervaring met kinderen, dus ik geloof Francesca op haar woord als ze zegt dat haar (super schattige) kleine kokkie niet altijd fan is van (alle) groenten.

Francesca maakt zich daar niet druk om, maar ziet het wel als een uitdaging soms wat groenten te verstoppen. Zoals bijvoorbeeld in deze muffins met walnoten รฉn courgette!

Courgette muffins met walnoten

Courgette muffins met walnoten

Zoals je gisteren wellicht hebt gelezen, mocht ik deze maand iets koken van Francesca voor de Foodblogswap. Na lang rondneuzen op de site van Francesca, kwamen we uiteindelijk op de Homemade kapsalon. Ik wist alleen niet zeker of deze kapsalon in de smaak zou vallen (onze eerste ervaring met kapsalon was niet geweldig, maar die was ook niet zelfgemaakt) en daarom had ik nog een back-up. Nu viel de kapsalon erg in de smaak, maar de back-up eigenlijk ook….

Deze courgette muffins met walnoten dus. Ideaal als tussendoortje, hapje op een feestje of voor de lunch! En ideaal voor kinderen dus! Groenten verstoppen in een lekkere muffin! ๐Ÿ™‚ Francesca, bedankt! Wij vonden het een erg leuke & smakelijke foodblogswap!

Bron: Francesca Kookt!
Print Friendly, PDF & Email

19 reacties

 1. hallo maaike, ik volg je blog al een tijdje en heb al wat recepten uitgeprobeerd. bij deze muffins met walnoten gebruik je bakpoeder en backing soda. ik dacht dat dit eigenlijk een zelfde soort product was. ik eet voornamelijk koolhydraatarm en daarbij gebruik ik altijd backing soda. dit doe ik ter vervanging van bakpoeder. kun jij me het verschil uitleggen.
  groet josรฉ

  • Hoi Josรฉ!

   Wat leuk dat je al wat recepten hebt gemaakt! Altijd leuk om te horen! ๐Ÿ™‚

   Het is aan de ene kant wel een zelfde soort product, maar aan de andere kant ook weer niet… Lekker duidelijk hรจ!? ๐Ÿ˜‰ Hier staat het verschil wel goed aangegeven, vind ik.

   Of het veel in koolhydraten scheelt, betwijfel ik, ook omdat je meestal maar een paar gram toevoegt, maar dat weet jij dan waarschijnlijk weer beter vanwege je koolhydraatarme eetpatroon.

   Ik hoop dat je hiermee geholpen bent!

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.