Courgette quiche met ricotta

21

Terwijl ik op dit moment nog steeds grote vrienden ben met mijn (tweede) doos zakdoeken, heb ik gelukkig nog wat recepten liggen om uit te werken en met jullie te delen. Zo heb ik zelf ook nog wat waar ik mezelf lekker mee kan maken… want het grote nadeel aan verkouden zijn, is dat je weinig ruikt en eigenlijk alles ineens niet meer smaakt…

Maar van dit recept weet ik zeker dat het super lekker is, want twee weken geleden had ik nog nergens last van en toen hebben we zitten smullen van deze courgette quiche met ricotta! Ik kan niet wachten tot ik de doos met zakdoeken weer aan de kant kan schuiven!

Courgette quiche met ricotta

Courgette quiche met ricotta

Ik heb al eerder een soortelijke quiche gemaakt en het was in eerste instantie ook de bedoeling om deze versie met citroenricotta & courgette nog een keer te maken, maar terwijl ik in de keuken stond, heb ik toch รฉรฉn en ander aangepast. Ik heb bijvoorbeeld het bladerdeeg vervangen door een eigen gemaakte versie van de bodem. Net zo makkelijk (รฉcht, het is zo gepiept) en super lekker! Ik heb nog wat Italiaanse kruiden toegevoegd aan de bodem voor wat extra smaak en terwijl de bodem in de koelkast lag te rusten, ben ik begonnen aan de vulling.

De courgette ging de keukenmachine in, zodat ik mooie dunne plakjes kreeg (ideaal). De ricotta heb ik gewoon gelaten zoals hij is, geen citroen toegevoegd en dat was op zich wel een goede keuze, want daardoor kwam de smaak van de rauwe ham beter naar voren. Wil je een versie maken zonder ham, dan kun je wel wat citroen (rasp & sap) toevoegen, want courgette & citroen gaan prima samen.

Afijn, drie kwartier later kwam er een heerlijke quiche uit de oven en hebben we gezellig & lekker zitten eten!

Print Friendly, PDF & Email