Courgette quiche met ricotta

21

Terwijl ik op dit moment nog steeds grote vrienden ben met mijn (tweede) doos zakdoeken, heb ik gelukkig nog wat recepten liggen om uit te werken en met jullie te delen. Zo heb ik zelf ook nog wat waar ik mezelf lekker mee kan maken… want het grote nadeel aan verkouden zijn, is dat je weinig ruikt en eigenlijk alles ineens niet meer smaakt…

Maar van dit recept weet ik zeker dat het super lekker is, want twee weken geleden had ik nog nergens last van en toen hebben we zitten smullen van deze courgette quiche met ricotta! Ik kan niet wachten tot ik de doos met zakdoeken weer aan de kant kan schuiven!

Courgette quiche met ricotta

Courgette quiche met ricotta

Ik heb al eerder een soortelijke quiche gemaakt en het was in eerste instantie ook de bedoeling om deze versie met citroenricotta & courgette nog een keer te maken, maar terwijl ik in de keuken stond, heb ik toch één en ander aangepast. Ik heb bijvoorbeeld het bladerdeeg vervangen door een eigen gemaakte versie van de bodem. Net zo makkelijk (écht, het is zo gepiept) en super lekker! Ik heb nog wat Italiaanse kruiden toegevoegd aan de bodem voor wat extra smaak en terwijl de bodem in de koelkast lag te rusten, ben ik begonnen aan de vulling.

De courgette ging de keukenmachine in, zodat ik mooie dunne plakjes kreeg (ideaal). De ricotta heb ik gewoon gelaten zoals hij is, geen citroen toegevoegd en dat was op zich wel een goede keuze, want daardoor kwam de smaak van de rauwe ham beter naar voren. Wil je een versie maken zonder ham, dan kun je wel wat citroen (rasp & sap) toevoegen, want courgette & citroen gaan prima samen.

Afijn, drie kwartier later kwam er een heerlijke quiche uit de oven en hebben we gezellig & lekker zitten eten!

Print Friendly, PDF & Email

21 reacties

 1. Okee, dit lijkt me serieus dus te lekker! Ik ben niet een grote quiche fan, maar door de ricottavulling is het eigenlijk nauwelijks een quiche te noemen, heerlijk! Hij gaat op mijn lijstje πŸ˜€

  • Haha, thx, Joyce! πŸ™‚

   De bodem kun je helemaal naar smaak maken, zodat ie helemaal niet meer op een quiche lijkt! πŸ˜‰

 2. Oh, jummie! En wat mooi! Wat een leuk idee om kruiden door het deeg te doen. Dit recept ga ik onthouden en iets bedenken om de ham te vervangen.

  • Dank je wel, Marleen! πŸ™‚

   Doe ik tegenwoordig eigenlijk altijd! Vriendlief vind een ‘normale’ bodem niet zo lekker, dus dan maken we hem lekker! πŸ™‚

   Leuk, ben benieuwd naar jouw versie!

 3. Heeeerlijk! Gisteren gemaakt voor een vriend en we hebben allebei gesmuld πŸ™‚ Alleen is het in mijn beleving niet voor 4 personen? Hij heeft in ieder geval de helft gegeten en ik 3/8.. Dus of wij eten bovengemiddeld veel of ik hoopte dat je misschien een tip had om hem iets ‘hoger’ te maken? Meer ei? Of nog iets anders door de ricotta? Hij gaat in ieder geval zeker op m’n lijstje!

  • Jeej, leuk om te lezen, Miranda! πŸ™‚

   Wij eten er meestal een lekkere salade bij, dus dan kan het wel voor vier personen, maar als we er niets bij eten, dan gaat hij hier ook wel voor meer dan de helft op hoor! πŸ˜‰
   Je zou inderdaad wat meer ricotta en/of ei kunnen proberen, maar ik denk dat je dan vooral de ricotta gaat proeven en de andere smaken wat wegvallen… Je kunt het altijd proberen! πŸ™‚

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.