Couscoussalade met sinaasappel & garnalen

3

Couscoussalade met sinaasappel & garnalen en nog een handvol ingrediënten: ons avondmaal van zaterdag.

Het was een drukke dag, dus een makkelijke maaltijd kwam wel goed uit… achteraf gezien bleek er toch iets meer tijd in het snijden van alle ingrediënten te zitten, maar binnen een half uur staat er een heerlijke maaltijd vol met smaken op tafel. De lijst met ingrediënten is dan ook langer dan de stappen die je moet volgen om het gerecht te maken…

Ook dit recept komt weer uit Light koken (ik ben zoo blij met dit magazine), dit keer uit de december editie (2011) die ik via Anja heb weten te bemachtigen (the missing piece…).  De salade ziet er heerlijk zomers uit. De herfst is in aantocht (de temperaturen dalen en regenen, dat doet het wat vaker), maar vandaag (20 graden) hebben we toch een beetje zomer in huis gehaald. Het was een heerlijke maaltijd en door de verschillende ingrediënten was geen hap hetzelfde, net alsof je meerdere gerechten op je bord hebt liggen, heerlijk!

Voor mij de eerste keer dat ik couscous at, althans, ik heb het één keer eerder gegeten, maar dat gerecht was erg mislukt, dus die tel ik maar niet mee en de eerste keer dat ik venkel at. Maar allebei erg lekker. Aan de venkel moest ik wel even wennen, maar ik ga ze allebei nog wel een keer eten. Van te voren heb ik maar wel even opgezocht hoe ik het beste venkel kan snijden en daar heb ik dit filmpje voor gebruikt:

In de nieuwsbrief van 24kitchen (deze week) staat nog een leuk stukje over venkel, hoe toepasselijk:

Venkel

In venkel komt de stof estragol voor. Estragol is een etherische olie, die je ook vindt in onder andere anijszaad, dragon en basilicum. Het geeft een anijsachtige smaak af, die het perfect doet in allerlei smaakcombinaties: zoet en hartig. De venkelplant wordt door zijn opvallende smaak als vaak kruid toegepast. De verdikking aan de onderkant van de steel wordt gebruikt als groente. Ook het venkelblad is te gebruiken, bijvoorbeeld fijngesneden door een salade. De zaden staan bekend om hun geneeskrachtige werking en worden vaak in thee of desserts gebruikt.

 Bron: NRC (foto).
Print Friendly, PDF & Email

3 reacties

  1. Pingback: Bloemkoolschotel met couscous & kalkoen | Maaikyz iCook

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.