De FoodWeLoveBox

8

We Love Food and Food We Love!

Stop die gedachte in een box en je krijgt de FoodWeLoveBox. Een kleine omschrijving:

“Struinen door lokale delicatessenwinkeltjes is voor elke foodie een feest. FoodWeLove brengt die ervaring nu bij je thuis. Met een abonnement op de FoodWeLoveBox ontvang je elke maand een box met vijf delicatessen, zoals ambachtelijke chutneys, Italiaanse oliën, bijzondere pastas en verleidelijke chocolade, om je vingers bij af te likken. Compleet met beschrijving, herkomst en recept. De inhoud is altijd een verrassing.”

Klinkt goed, toch?! Dat dacht ik dus ook… Al een paar keer las ik over de FoodWeLoveBox (vooral op sites van collega foodbloggers) en ik werd steeds nieuwsgieriger. Het enthousiasme op Twitter bij ontvangst van de box is ook erg leuk om te volgen. Toen ik las dat de box deze maand is samengesteld door Yvette van Boven (van onder andere de prachtige boekenserie ‘Home made‘), dacht ik: nú ga ik de box eens een keer uitproberen!

Ik heb zelf het boekje Home made mini van Yvette van Boven en haar andere boeken staan hoog op mijn verlanglijstje. Gelukkig hoef je niet meteen een abonnement op de FoodWeLoveBox te nemen, maar kun je hem ook eenmalig bestellen. De kosten zijn dan iets hoger (€ 27, 50 in plaats van € 24,95), maar dat vind ik niet zo erg.

Zo gezegd, zo gedaan, ik bestelde de box. De box wordt in de derde week van de maand verzonden en ik bestelde hem ongeveer anderhalve week eerder. Ik moest dus nog even geduld hebben, maar vorige week kwam de box binnen! Snel uitpakken natuurlijk, want ik was erg nieuwsgierig! Mac ook, maar dat is meestal als er eten in het spel is!

De FoodWeLoveBox

De FoodWeLoveBox

En wat zat er allemaal in? Daar was ik ook erg nieuwsgierig naar! Ik ga het jullie vertellen:

Kate’s Slow Jam | Kate

“Handmade with patience, to make jam as it should be, simply lovely”. Kate maakt deze jams in kleine hoeveelheden en geeft de jam drie dagen de tijd om op te stijven. Zonder toevoegingen zoals gelatine en uitsluitend gemaakt van fruit uit het seizoen en een beetje suiker. Yvette sloeg stijl achterover van de heerlijke jams van Kate.

Kokosbloesem suiker | Royal Green

Kokosbloemsuiker is de zoete nectar uit de bloesem van de kokosboom. De kokosbomenteler moet dus een flink stuk klimmen voor deze nectar. De kokosbloesem suiker is te gebruiken in je thee, koffie, smoothies, yoghurt, dranken, ijs of in het bijgevoegd recept voor de pittige dressing van Yvette (die ook de illustraties voor op de verpakking van Royal Green maakte). Meer weten over kokosbloesem suiker? Kijk dan eens hier!

Bier | Kompaan

Ga je naar restaurant ‘Aan de Amstel’ van Yvette en haar neef Joris bestel dan het bier van Kompaan (dit wordt hier al sinds de eerste productie geschonken). Jeroen en Jasper van Kompaan ontwikkelen de bierrecepten zelf in hun brouwerij in Den Haag. In de box zat ook zo’n fles, een grote fles, want Kompaan bier drinken, doe je met je vrienden!

GranolaHome Made Granola | Gebroeders Niemeijer

Volgens Yvette maakt Issa Niemeijer het lekkerste brood en patisserie van Amsterdam. Een echte ouderwetse Franse bakker op de Nieuwedijk in Amsterdam. Bij Issa Niemeijer wordt alles met de hand gemaakt.

Issa’s granola is Yvettes favoriet en wordt gemaakt van 100% biologische ingrediënten. Er zat een klein zakje granola in de box… te klein, want het was ontzettend lekker & heel snel op!

Weckpotje – De Brouwmarkt

De Brouwmarkt in Almere is een walhalla voor de keuken doe-het-zelver. Bier of wijn brouwen, kruiden drogen of kiemen, yoghurt draaien, bij de Brouwmarkt hebben ze er de spullen voor en Yvette is hier kind aan huis. In het ouderwetse weckpotje kun je de mosterd bewaren die je zelf kunt maken met het bijgevoegde recept en het mosterdzaad.

Mosterdzaad – De Stam Kruiden

Katinka van de Stam Kruiden verkoopt verse tuinkruiden. In de zomer staat ze op de markt in Haarlem, Heemstede en Amstelveen en zijn de kruiden die je daar koopt dezelfde dag nog geplukt. Katinka verkoopt ook gedroogde en exotische kruiden. Wij kregen een zakje mosterdzaad, dus hier wordt binnenkort homemade mosterd gemaakt!

FregolaFregula – GranSardegna

Fregula is een pasta uit Sardinië gemaakt van durum tarwegries. In Nederland is deze pastasoort nog redelijk onbekend, maar door de box kunnen wij hem een keer uitproberen (gelukkig zit er ook hiervoor een recept bij).

Roze knoflook uit Lautrec – Car L’Eau

Roze knoflook (veel chefs zijn er dol op!) heeft een fijne, iets zoetige smaak, het zijn stevige tenen en ze zijn lang houdbaar. Yvette koopt haar knoflook op haar tripjes over de Franse markten. Verser kan niet, want het exemplaar in de box kwam een week geleden uit de grond!

FoodWeLove Extraatje – Receptenkaarten Yvette van Boven

Yvette maakte speciaal voor de FoodWeLove box een paar recepten met tips die je kunt gebruiken met de ingrediënten uit het pakket!

Receptenkaartjes

Receptenkaartjes

Een box vol heerlijke & fijne producten dus! Ik vond het super leuk om de box te ontvangen en we gaan binnenkort met de recepten aan de slag. Of ik een abonnement ga nemen, dat weet ik nog niet, daar denk ik nog even over na, maar leuk is het in ieder geval! Nieuwsgierig geworden? Neem dan zeker even een kijkje op de site van FoodWeLove.

Print Friendly, PDF & Email