Dierendag: bakken voor de hond!

7

Morgen is het alweer 4 oktober: dierendag!

Dierendag (ook: Werelddierendag) is een dag die wereldwijd op de agenda staat als een moment waarop extra aandacht wordt besteed aan de dieren. Dierendag valt jaarlijks op 4 oktober. Met het vieren van deze dag wil men mensen laten weten dat dieren rechten hebben en dat zij beschermd moeten worden (bron: wiki).

Extra aandacht dus. Aan de dieren. Alle dieren. Niet alleen je eigen lieve huisgenoot, maar alle dieren. Zo is het bijvoorbeeld op 4 oktober ook de EetGeenDierenDag, georganiseerd door Wakker Dier. Wakker Dier: “Op 4 oktober ‘verwennen’ we de kippen en varkens door ze niet op te eten! Dagelijks eten Nederlanders zo’n 400.000 dieren. Op EetGeenDierenDag gaan wij voor 0!”  

Juist ja! Aandacht voor alle dieren! Wat doe jij op dierendag?

Naast aandacht voor alle dieren, is het ook super leuk om je eigen lieve huisdier wat extra aandacht te geven. Dat hoeft natuurlijk niet speciaal op dierendag, maar mag altijd! 🙂

Een extra(lange) knuffelsessie, een extra(lange) wandeling, een nieuw kleedje, speeltje of iets lekkers! En wat is er nou leuker om zelf iets te maken voor je liefste huisdier!? Ik vind het altijd geweldig om te doen en de dankbaarheid van onze labrador Mac is altijd groot!

Hieronder een aantal recepten om wat lekkers te maken voor je hond, homemade, met liefde!

Dierendag: Bakken voor de hond!

  • Onze hond is gek op deze pindakaas-bananenijsjes. Vooral lekker in de zomer (als verkoeling), maar voor Mac maakt het eigenlijk niets uit, het is nooit te koud voor een ijsje!
Pindakaas-bananenijsjes

Pindakaas-bananenijsjes

  • Vorig jaar maakte ik dierendag-koekjes met havermout & wortel voor Mac. Niet de mooiste koekjes, maar Mac vond ze erg lekker (en ik heb zo’n vermoeden dat het Mac helemaal niets uit maakt hoe de koekjes er uit zien!
  • Pindakaas is toch wel een favoriet van Mac, dus het werd tijd voor heerlijke pindakaaskoekjes: daar is zo altijd blij mee! Een Kong vullen met pindakaas vindt ze overigens ook geweldig!
Pindakaaskoekjes

Pindakaaskoekjes

  • Voor Valentijn maakte ik deze koekjes met carobe-poeder voor Mac (een soort chocoladekoekjes, maar dan anders, want honden mogen geen chocola). De koekjes zijn natuurlijk niet alleen voor Valentijnsdag…
Cupcakes

Cupcakes

Ga jij nog iets lekkers bakken voor je trouwe viervoeter? Of voor een ander huisdier? Je kat, konijn, cavia etc….

Print Friendly, PDF & Email