Drie kleuren ovenschotel

13

Drie kleuren ovenschotel!

Een ovenschotel met drie kleuren… niet heel bijzonder, toch?! De meeste ovenschotels bevatten drie kleuren (of meer), maar toch is dit een bijzondere ovenschotel, want het is geen standaard ovenschotel (joh…). Het is een ovenschotel met drie kleuren puree. Gemaakt met puree en een ijslepel…

Ik vind het idee zo leuk, dat ik het graag met jullie wil delen. Nu de kerst toch echt bijna voor de deur staat en je misschien nog op zoek bent naar leuke ideeën/gerechten of toch al van plan was om puree op tafel te zetten… deze drie kleuren ovenschotel is écht leuk!

Zeker als je grote vrienden bent met een ijslepel! Ik ben dat niet. In tegendeel. Ik hou niet van ijslepels en ijslepels houden waarschijnlijk ook niet van mij. Toen ik dit avontuur in de keuken begon, had ik al helemaal een idee in mijn hoofd… iets van een croquembouche, alleen dan met bolletjes puree. Een ovenschaal vol met bolletjes puree, wat speels opgestapeld: prachtig!

Uiteindelijk ben ik al blij met de rondjes die je hieronder in de ovenschaal ziet. Allemachtig, wat heb ik staan klunzen in de keuken… Eén grote rommel door het maken van de verschillende purees, bijna geen plek meer op het aanrecht en daar stond ik met mijn ijslepel…. Ik heb heel lief tegen hem (of haar) gedaan, maar toch werden we geen dikke vrienden. Het plaatje uit het tijdschrift (ik weet niet meer precies welke…) zag er echt veel mooier uit en mijn versie zag er (in gedachten) nog mooier uit…

Drie kleuren ovenschotel

Drie kleuren ovenschotel

Afijn, ben jij wel vrienden met een ijslepel? Dan kun je er vast nog een mooiere versie van maken! Ik ben in ieder geval best tevreden met het resultaat en vind het nog steeds een super idee voor op de kersttafel! Want het staat erg leuk, zeker als je er een soort croquembouche van kan maken. Heb je geen ijslepel? Dan kun je er nog voor kiezen om quenelles te maken en die in de ovenschaal te leggen.

Uiteraard kun je dit met allerlei soorten puree doen, je eigen recept gebruiken of eventueel wat extra kleuren gebruiken (met verschillende soorten puree). Ik heb gekozen voor twee soorten ‘oranje’ puree (ik vond vooral de zoete aardappel/pastinaak puree erg lekker!), maar je kunt er ook voor kiezen om maar één soort ‘oranje’ te maken (scheelt weer schillen, snijden, koken & pureren).

Ik vind deze manier van presenteren van een ‘saaie’ puree vooral erg leuk! 🙂 Ik heb een deel van het recept (en het idee) uit een tijdschrift (ik kreeg vorig jaar echt stapels tijdschriften van Anja). Ik heb alleen die bladzijde nog, dus weet niet precies welk tijdschrift.

Print Friendly, PDF & Email

13 reacties

  1. Pingback: Mijn kookweek - week 51 - MiCook

  2. Pingback: Vijf keer pastinaak - MiCook

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.