Feestelijk december!

16

Feestelijk december! December is een gezellige, feestelijke maand! Nog een paar dagen en dan is het zover. Ondanks dat het best koud kan zijn in december, is het een maand van warmte. Vrienden, familie, lekker eten en vaak ook cadeautjes. Sinterklaas, kerst, misschien nog verjaardagen, als er feestjes & cadeautjes om de hoek komen kijken, dan is dat toch wel in december.

Ben je zelf nog druk bezig met het vaststellen van je wish list? Weet je niet wat je dit jaar weer moet geven aan je broer, zus, vriend(in) etc? Of wil je een bijzonder feestje van de kerst maken, je tafel super mooi gedekt hebben? Ik heb een paar foodie-tips voor je! Er zijn zoveel leuke cadeautjes! En het mooiste is: ze hoeven niet eens duur te zijn. Hopelijk krijg je met dit overzicht genoeg inspiratie!

Feest!

Tips om je feestje en je (feest)tafel nog leuker te maken!

 • Feestelijk verantwoord

Een tijdje geleden kwam ik via een tip van Simone op de site van Martine: Feestelijk verantwoord. Ik was meteen fan! Feestelijk Verantwoord verzorgt namelijk wegwerpservies dat biologisch afbreekbaar én verantwoord geproduceerd is. Daarbij is het stijlvol, stevig en watervast. Ik deed in ieder geval meteen een bestelling en dat beviel goed. Fijne (persoonlijke) service. Bij deze speculaas-noten kun je een onderdeel uit het assortiment bewonderen, maar neem vooral ook even een kijkje op de site. Leuk voor een (Sinterklaas)feest of voor de kerst (vooral als je veel kinderen over de vloer krijgt en zuinig bent op je servies!).

Feestelijk verantwoord

 • Gewoon Marieke

Wil je je feest nog bijzonderder maken? Neem dan eens een kijkje bij Gewoon Marieke. Een site vol leuke ideeën om je huis te versieren, je (feest)tafel ontzettend mooi te maken, cadeau-ideeën en ontzettend veel printables. Op dit moment staat Gewoon Marieke nog in het teken van Sinterklaas, maar binnenkort komen er allerlei leuke kerst-tips online!

Gewoon Marieke

 • Op tafel 

Wil je nog nieuw servies kopen voor de feestdagen? Kom je wat glazen & schalen te kort omdat de familie of vriendengroep steeds groter wordt? Of wil je wat servies cadeau doen tijdens de feestdagen? Neem eens een kijken bij de Hema (zie ook hieronder), ga een middagje shoppen bij IKEA of kijk eens online voor het servies van Jamie Oliver.

Jamie Oliver

Het servies van Jamie Oliver is onder andere te koop bij Jamie Oliver voor thuis (diverse prijzen).

Cadeautjes!

Op zoek naar leuke (foodie)cadeautjes? Ze zijn er genoeg, teveel eigenlijk, want ik vind het zelf erg moeilijk om een keuze te maken! Alleen al het servies hierboven: mij maak je er blij mee! Maar er is nog veel meer:

 •  Bakken met kids

Kleine foodies aanwezig? Tegenwoordig zijn er erg veel(bak)spullen om de markt speciaal voor kinderen. Allemaal net een slagje kleiner (en dus handzamer voor die kleine handjes) en zonder scherpe randjes.

Koekjes-set

Deze leuke koekjes-set is te koop bij Teitloos en kost € 17,50 (tijdelijk in de aanbieding voor € 9,90).
 • Koken, bakken & knutselen

Voor allerlei kook- bak & knutselspulletjes kun je terecht bij Hema. Leuke, kleine (en vaak niet duur) cadeautjes voor groot & klein. Het blijft altijd een feestje om door de Hema te lopen (vind ik). Tegenwoordig hebben ze rekken vol washi tape en allerlei leuke doosjes om cadeautjes mee in te pakken of om de (kerst)tafel te versieren. Loop vooral de serviesafdeling niet voorbij, want deze leuke schaaltjes kun je prima cadeau doen (of zelf op tafel zetten).

Schaaltjes Hema

Deze schaaltjes van de Hema zijn te koop vanaf € 3,95 per stuk.
 • Dille & kamille 

Nee, geen tip om dille & kamille cadeau te geven… maar Dille & kamille is toch wel één van mijn favoriete winkels van dit moment. Zoveel leuke spulletjes! Ik moet altijd opletten dat ik niet (veel te) veel in mijn winkelmandje stop… Kleine cadeautjes, cadeaupakketten, alles voor in de keuken, ze hebben echt van alles. Ken je Dille & kamille nog niet? Neem dan snel een kijkje, maar pas op: je wordt er heel hebberig van! 😉

cadeaupakket-pasta

Dille & kamille verkoopt verschillende cadeaupakketen. Dit pakket ‘pasta’ kost € 19,45.

Food cadeautjes

 • Eten & drinken met een verhaal

Nog meer super leuke culi cadeautjes (zoals hierboven) vind je bij de Culishop. Culishop wil graag dat jij blij wordt van de artikelen en verkopen daarom artikelen met een verhaal, duurzaam & eerlijk, 100 % natuurlijk & alleen het allerbeste! Leuk om eens rond te kijken!

Pizza pakket

Dit pizza-pakket is te koop bij Culishop en kost € 14,90 (tijdelijk in de aanbieding voor € 11,00).
 • 1000 & 1 smaken

Kijk voor heerlijke delicatessen eens op 1000en1smaken. Ze verkopen onder andere echte kwaliteits- olijfolie, chocolade, nougat, pasta, specerijen, mosterd en truffels.
delicatessen

 • De lekkerste kaas

Heerlijke Hollandse & buitenlandse kazen vind je bij De lekkerste kaas. Een kaasplankje tijdens de feestdagen doet het altijd goed! Maar je kunt hier ook super leuke kaas-cadeautjes vinden!

De lekkerste kaas

Dit ‘red een kaas-pakket’ is te koop bij De lekekrste kaas en kost € 22,95.

Boeken

Boeken! Altijd leuk om te geven of te krijgen, toch? Vind ik wel en dan met name kook/bakboeken, die kun je niet genoeg hebben! Ik geef je een paar tips, maar die lijst kan natuurlijk veel langer… Neem anders ook een kijkje bij mijn favorieten (van dit moment)!

Boeken

Kleine cadeautjes

Tot slot nog wat ‘kleine’ cadeautjes. Van die kleine ‘dingen’ waar je iemand erg blij mee kunt maken!

 • Keukengadgets 

Leuke keukengadgets (maar ook alle andere kook- en bakbenodigdheden) vind je bij Habitas. Je kunt een kijkje nemen in de winkel in Schiedam of online shoppen (ook fijne, persoonlijke service, weet ik uit ervaring). Ze hebben in ieder geval genoeg leuke (niet dure) keukengadgets.

Keukengadgets

Set van vijf maatlepels € 6,95, Egg timer € 7,95, Citroenknijper (set van twee) € 4,95, Kersenontpitter € 9,95, RVS vleesthermometer € 6,95, Raviolimaker 10 cm. € 18,95, Champignon borstel € 2,95. Allemaal te koop bij Habitas.
 • Ontwerp je eigen thee

Ontwerp je eigen thee (in vier stappen) via de Theebrouwerij en geef cadeau: persoonlijk & origineel! Prijzen vanaf € 3,95.

Schermafbeelding 2013-11-25 om 12.52.16

 •  Je lievelingsrecept op een kaartje

Stuur eens een origineel kaartje met de kerst: in plaats van een kerstkaart, een kaart met je favoriete (kerst)recept er op. Of gebruik de kaart als uitnodiging voor het kerstdiner! Je eigen receptenkaart maak je (ook in vier stappen) op mijnreceptkaart Prijzen van € 1,79.

Mijn receptkaart

———————————————————————————————————————————————-

Het is een behoorlijke lijst geworden en ik kan op zich nog wel even doorgaan, maar ik hoop dat je door dit artikel genoeg inspiratie hebt opgedaan voor de komende maand: feestelijk december! Heb jij nog leuke feest & cadeau tips?

Ow, and just for the record….: Ik krijg geen bakken met geld voor dit artikel. Mijn bankrekening groeit geen cent. Dit zijn cadeau /feesttips die ik graag met jullie wil delen.
Print Friendly, PDF & Email