Foodblogevent – Broodje kruidenhangop met paprika

9

Een broodje kruidenhangop met paprika… ofwel een broodje kruidenyoghurt met paprika, want vandaag draait het allemaal om yoghurt!

Het thema van het foodblogevent van deze maand is namelijk (je raadt het al…): yoghurt! Verrassend lekker met yoghurt, om precies te zijn. Christien van de blog Oesters & uien heeft deze maand de eer om een thema te bedenken omdat ze door het maken van haar Normandische kalkoenfilet het foodblogevent mag organiseren.

Haar keuze is gevallen op yoghurt. Omdat yoghurt zo veelzijdig is en omdat je door de komst van de lente steeds maar zin krijgt in lichtere gerechten en frisse smaken, zoals citroen en yoghurt. Christien schrijft dat ze eigenlijk altijd wel yoghurt in huis heeft en dat is bij ons ook het geval. Een leuk thema, dus ik vond het tijd dat ik weer eens mee deed met het foodblogevent.

Een verrassend lekker gerecht met yoghurt dus… Daar moest ik nog wel even over nadenken hoor. Ik eet bijna dagelijks yoghurt, maar yoghurt met granola is wel erg lekker, maar niet echt verrassend… toch?! Ik zat nog even te denken om te gaan voor één van onze favoriete desserts, maar ook dat vond ik niet verrassend genoeg. Uiteindelijk heb ik gekozen voor een hartig gerecht (verrassend toch?): broodje kruidenhangop met paprika.

Kruidenhangop

Kruidenhangop

Ik heb de kruidenhangop gemaakt met Griekse yoghurt omdat ik Griekse yoghurt in hartige gerechten erg lekker vind (ik gebruik het ook vaak in hartige taarten in plaats van bijvoorbeeld crème fraîche). Griekse yoghurt is op zich al dik en prima zo uit de verpakking te gebruiken in dit gerecht, maar als je het een nachtje laat ‘lekken’ wordt het lekker lobbig! Wat verse kruiden erdoor & genieten!

Broodje kruidenhangop met paprika

Broodje kruidenhangop met paprika

Met de kruiden kun je overigens prima variëren hoor! Voeg toe wat jij lekker vindt. Of voeg een extra uitje toe (of laat helemaal weg), wat courgette in plaats van paprika en kies je favoriete brood. Je kunt het brood eventueel ook nog even roosteren: ook super lekker!

Inspiratie: Foodies.
Print Friendly, PDF & Email

9 reacties

  1. Yummie wat een prachtige foto’s! Ik hoop dat je het leuk vindt om weer mee te doen met een nieuw foodblog event. Het thema is deze maand (augustus) ‘citrusvruchten’. Zie m’n blog voor meer info!

    • Dank je wel, Marloes! 🙂

      Wat leuk dat je het foodblogevent van deze maand mag organiseren! Ik ga mijn best doen, maar ik beloof niets, want augustus is wel een beetje vakantiemaand! 😉 Veel plezier met het organiseren!

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.