Foodblogevent september 2013: Finger Food

57

Dinsdagavond… niets bijzonders… een normale doordeweekse avond. Zo begon het althans….

Omdat het heerlijk weer was, besloten we om na het eten nog even met onze lieve labrador Mac te gaan zwemmen. Ze is er dol op! Voor ons is het ook steeds leuker, omdat Mac nu snapt dat ze de ballen/speeltjes die wij in het water gooien ook terug moet brengen (mocht je ergens een tennisbal tegenkomen, dan is hij ongetwijfeld van ons…). Wat nóg leuker is, is dat ze naast het ‘hondenstrandje’ een restaurant hebben neergezet met een fijn terras. Je snapt dat wij, na de zwemsessie, het niet konden laten om daar even wat te drinken, heerlijk in het september zonnetje.

Onder het genot van een kopje koffie & een rosétje begon mijn telefoon ineens aandacht te vragen. Nieuwsgierig als ik ben, keek ik even snel op het beginscherm. ‘Gefeliciteerd!’, las ik. Wat leuk, maar waarmee? Ik moest even verder kijken en toen las ik het: ik heb gewonnen! Ik heb het foodblogevent van augustus met als thema Fruit up your life! gewonnen door het inzenden van mijn notenrijst met kip & meloen. Wat ontzettend leuk! Blij, verrast, vereerd, ik voelde van alles! Daar zit je dan, in het zonnetje, op het terras, helemaal blij te zijn!

En nu mag ik dus het stokje overnemen van Daisy & Martijn van Lekker Happen: ik mag het foodblogevent van september hosten! Super leuk natuurlijk, maar meteen ook een enorme uitdaging: bedenk een nieuw thema voor september… Oef… Niet makkelijk!

Om jullie niet te vervelen met alle thema’s die over tafel zijn gevlogen en de rest van mijn hersenspinsels over een nieuw thema, in het kort mijn keuze. Zittend op een terras in het zonnetje met een kopje koffie & een rosétje pratend over onze vakantie in Spanje (precies twee jaar geleden zaten we nu lekker aan de tapas in Spanje…), bij een ander tafeltje wordt een bittergarnituurtje besteld…..

Finger food!

Finger food!

Finger food!

Dat is het! Het thema voor de maand september! Finger food. Finger food is een verzamelnaam voor al het eten dat je met je vingers (tussen duim & wijsvinger) kunt eten (al dan niet met prikker). Tapas, mezze, hors d’oeuvres, antipasto, borrelhapjes, petitfours, alles is mogelijk, als je het maar met je vingers op kunt eten! 😉 Hartig & zoet, groente & fruit, vlees & vis, broodjes, superfood-hapjes, je kunt het zo gek niet bedenken!

Zo doe je mee:

  • Verzin/maak een leuke, lekkere, spannende, mooie en/of grappige Finger Food (of meerdere natuurlijk). Het is daarbij leuk om te lezen waarom jij juist deze Finger food hebt uitgekozen.
  • Zet het recept op jouw blog en zet erbij dat je meedoet met het Foodblogevent september 2013 en link daarbij naar dit artikel.
  • Laat hieronder een berichtje achter met de link naar je recept.
  • Ook zonder foodblog of website kun je meedoen. Mail je recept en een foto naar Maaike@MiCook.nl.
  • Laat iedereen via Twitter (#foodblogevent) en Facebook weten dat je meedoet aan het Foodblogevent. Deel, deel, deel! 🙂
  • Je kunt je recept insturen tot en met zondag 29 september. Kort daarna maak ik de winnaar bekend via MiCook, Twitter, Facebook en de blog hetfoodblogevent. Daar vind je alle thema’s en inzendingen van het Foodblogevent terug.

Veel plezier!

Bron foto: Kooktrommel.
Print Friendly, PDF & Email