Foodblogswap – Gevulde aubergines

16

De laatste week van de maand, dus weer tijd voor de foodblogswap!

Ik blijf het echt ontzettend leuk vinden! Aan het begin van de maand is het altijd spannend om te zien van wie je mag koken/bakken en natuurlijk ook wie er van jou gaat koken/bakken. Ik mocht deze maand van Uit Paulines keuken iets uitzoeken. Op het moment dat dit bekend werd gemaakt, plaatste Pauline net een recept dat ik móest maken… en dat deed ik ook, vrijwel meteen. Wat dat is geweest, lees je morgen, want ik heb stiekem twee dingen gemaakt…. ik wilde namelijk ook nog een hoofdgerecht maken… er staat zoveel lekkers op de site van Pauline.

Nog een gerecht uitkiezen was niet makkelijk… maar dat maakt het ook weer leuk! Pauline heeft echt een enorme waslijst aan recepten op haar site en daar moest ik uit kiezen. Op zich niet moeilijk, want genoeg keuze, daar moet wat lekkers bij zitten. Maar er zat zoveel lekkers tussen…. dat maakte het weer moeilijk. Na een paar uur op de prachtige site van Pauline rondneuzen, was ik er uit. Ik koos weer voor een gerecht met aubergine (bij de vorige foodblogswap ook al), zo lekker. Om precies te zijn koos ik voor de gevulde aubergines.

Foodblogswap - Gevulde aubergines

Foodblogswap – Gevulde aubergines

Ik heb dit keer vrijwel niets aan het recept veranderd. Ik heb alleen de rijst vervangen door quinoa (hoe kan het ook anders 😉 ), maar verder heb ik gewoon de instructies van Pauline aangehouden. De avond dat ik de keuken indook om de gevulde aubergine te maken, had ik net de app van Uit paulines keuken op mijn telefoon gezet (de app was ook die dag pas beschikbaar), dus samen met mijn iPad stond ik in de keuken: handig hoor!

Afijn, aubergines in de oven en wachten. Ondertussen de tafel dekken en na drie kwartier: aan tafel! Het was heer-lijk! Lekker veel aubergine (yum), wat gehakt & quinoa & feta. Een fijne combinatie! Ja, we hebben écht lekker gegeten. Alwin zei: “oeh, lekker, dit is erg smaakvol!” Weer een succes dus! Bedankt Pauline!

Pauline geeft nog wat tips bij het recept: maak er een vega versie van door het gehakt weg te laten en/of serveer met een Griekse salade met tomaat, feta & rode ui.

Zoals gezegd lees je morgen weer een recept van Pauline! Iets heel anders, maar ook erg lekker. Hou de site dus in de gaten! Ben je nieuwsgierig naar wat er van MiCook gemaakt is, kijk dan deze eens op de site van Kookstel. Ik ben in ieder geval erg nieuwsgierig!

Print Friendly, PDF & Email

16 reacties

  1. Pingback: Havermout muffins met blauwe bessen - MiCook

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.