Foodblogswap – Kip Madras

7

Jaaa, het is weer tijd voor de Foodblogswap! De 14e alweer en ik vind het nog steeds super leuk!

Ik mocht deze maand iets maken van de blog van René: Het eten is klaar: een positief blog over de goede dingen in het leven. Klinkt goed toch!? René noemt zichzelf een reizende gastronoom. Zijn recepten ontstaan door het lezen van kookboeken, het afstruinen van internet en op vakanties goed opletten wat de ‘normale’ kost daar is door te kijken & proeven wat er daar in restaurant wordt geserveerd.

Het moeilijkste van de Foodblogswap: een keuze maken… Elke maand weer lastig hoor! Mijn oog viel op de zoektocht van René naar Kip Madras. Leuk om zijn verhaal te lezen en te merken dat er echt heel veel recepten bestaan voor ‘Kip Madras’. Wat precies de ‘echte’ is, ik weet het niet, maar deze versie was erg lekker! Bedankt René!

Kip Madras

Foodblogswap – Kip Madras

Je kunt dus nog alle kanten op met deze Kip Madras. René geeft aan dat je in plaats van kipfilet ook kippenbillen, poten en/of vleugels kunt gebruiken. Zijn voorkeur ging echt uit naar kipfilet en dat hebben wij ook gebruikt.

De Madras currypasta kun je kopen (in de supermarkt, maar probeer vooral eens een toko!), maar natuurlijk ook zelf maken. De yoghurt kun je vervangen door kokosmelk en je kunt nog kikkererwten of sperziebonen aan het gerecht toevoegen. Wij hebben wat extra knoflook aan het gerecht toegevoegd (met nog wat andere kleine aanpassingen), maar je kunt ook wat gember toevoegen! Afijn, lees alles tips maar eens bij René!

Op de hoogte blijven van alle Foodblogswap-recepten? Volg dan de Foodblogswap op Twitter of op Pinterest! Benieuwd naar wat er deze maand van MiCook is gemaakt (ik wel!), neem deze week dan een kijkje op de blog van Vera: Princess and the Chickpea.

Print Friendly, PDF & Email

7 reacties

  1. Pingback: Foodblogswap april 2014: Zoete aardappelpannenkoek met biet en vis | Het eten is klaar

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.