Foodpost & foodnews

7

Het is nog steeds wat rustig op MiCook (de hondjes vragen constant om mijn aandacht), maar inmiddels is er al aardig wat foodpost op de mat gevallen en heb ik wat nieuwe producten gespot in de supermarkt. Met een aantal producten wil ik graag aan de slag, maar de tijd ontbreekt nog een beetje. Normaal zou ik een stukje schrijven over de producten óf het terug laten komen in ‘mijn kookweek’. Dat lukt allemaal even (+ iets langer…) niet… Daarom vandaag een artikel over foodpost & foodnews van de afgelopen tijd!

Puro Fairtrade koffie

Puro at home

Ik kreeg een pakketje met onder andere drie soorten koffiebonen van Puro. Puro fairtrade koffie is misschien nog niet bij iedereen bekend, maar als je weleens een weekendje (of weekje) weg bent geweest bij Landal, dan heb je vast een kopje koffie of thee van Puro gedronken. Wij ook. Want we komen er regelmatig met de hond(en). En nu kun je de koffie en thee ook bestellen voor thuis, bij Puro at home.
Ik kreeg een zakje ‘fuerte’ (lekker!) en twee zakjes met ‘speciale’ koffie: chocolade & citrus en hazelnoot & fruit. De laatste twee gaan we nog uitproberen: erg nieuwsgierig! Over het algemeen moet koffie bij mij gewoon koffie zijn (als je begrijpt wat ik bedoel….), het liefst sterk, maar koffie met een smaakje vind ik ook erg lekker. Als extra drankje, want als ik zin in koffie heb, wil ik gewoon koffie… 😉

Kumar’s curries & bumbu’s

Kumar's curries & bumbu's

Een pakketje met Kumar’s curries & bumbu’s + een leuke ‘dobbelsteen’ met daarop de bijbehorende recepten. Zo kun je ‘dobbelen’ over de vraag: wat eten we vanavond! Ik kan je er nog niet veel over vertellen… behalve dat ik de verpakking mooi vind. Ze staan nog in de kast, maar ik ga ze zeker binnenkort eens uitproberen. Ik ben geen expert op het gebied van curries & bumu’s, maar gelukkig is Alwin daar beter in thuis: hij gaat ze testen!

Eden Classic Damast messen

Eden Classic Damast messen

Via Knives and Tools kregen we deze Eden Classic Damast messen om uit te proberen. Een vleesmes & een officemes, voor het kleinere snijwerk. Zijn ze niet mooi!? Ik vind ze echt super mooi en ze liggen erg fijn in de hand, maar we hebben ze nog maar een weekje in huis, dus ik kan er verder nog niet echt veel over vertellen. Tot nu toe bevallen ze in ieder geval erg goed. Binnenkort lees je meer over deze messen op MiCook.

Artisan granen

Artisan granen

Deze nieuwe ‘granen’ van Artisan kwam ik tegen in de supermarkt. Ik heb ze al op verschillende foodblogs voorbij zien komen en werd nieuwsgierig! Ik heb een pakje Quinoa & Bulgur meegenomen om uit te proberen. Ik vind quinoa erg lekker én bulgur ook: dat moet een goeie combinatie zijn. Deze week maar eens op tafel zetten! Heb jij al één van deze ‘granen’ gebruikt?

Koopmans Oud-Hollandse stroopwafelcake

Oud-Hollandse stroofwafelcake

Nét toen het mooie, zomerse weer omsloeg en er heel veel regen naar beneden kwam, viel er een pak Koopmans Oud-Hollanse stroopwafelcake op de mat. Ik bak eigenlijk nooit met bakmixen, maar we hadden stroopwafels in huis en roomboter & eieren hebben we altijd liggen, dus ik ging aan de slag. De cake stond binnen no-time in de oven en daarna is het alleen mag wachten… Het rook heerlijk in huis en ik moet zeggen: het was een heerlijke cake!

Kruidenpot Twin van Rosti Mepal

Kruidenpot Twin

Ik gebruik deze kruidenpotje (de enkele versie) al een tijdje en ik ben blij! Eindelijk heb ik een prachtige basilicumplant in de vensterbank staan en de peterselie doet het ook niet slecht. Ik heb absoluut geen ‘groene vingers’ en over het algemeen drogen mijn plantjes uit óf ik verzuip ze. Ik ben er gewoon niet zo goed in… en alleen liefde is niet voldoende… 😉 Maar sinds ik deze potjes heb ontdekt (de watervoorziening wordt geregeld middels een hydrokoordje), staan er mooie, bloeiende plantjes in de vensterbank. Je leest er binnenkort meer over (+ een winactie!) op MiCook.

Zo, dat was het! Heb jij nog leuke ‘foodnieuwtjes’, wil je wat kwijt over bovenstaande producten of heb je nog vragen? Laat maar weten! 🙂

Print Friendly, PDF & Email