Gebakken havermout

5

Gister schreef ik over havermout ontbijtjes uit de koelkast, vandaag komt een gebakken variant aan bod… Ik ben denk ik een beetje in een havermout-bui deze week.

Nee, ik ga niet weer vertellen hoe gezond havermout is en dat havermout een goed begin van de dag is… dat heb ik gister al gedaan. Maar ik wil wel even kwijt dat het super lekker is! De koude variant van gister beviel erg goed, maar deze warme variant is echt super lekker, vooral het krokante laagje erop: mmm!

Ook deze havermout variant is makkelijk om te maken, snel klaar (ok, het moet even een klein half uurtje in de oven..) en ideaal voor snelle ontbijters omdat je hem van te voren klaar kunt maken en ‘s ochtends lekker op kunt peuzelen, want je kunt hem ook prima koud eten.

Het idee achter deze variant komt van de super leuke site Chocolate-Covered Katie; The Healthy Dessert Blog (ja, je kunt dit ook prima als toetje eten, heerlijk!). Katie ‘zegt’ op haar site: Healthy is the new naughty! So go be naughty!

Gebakken havermout

Gebakken havermout

Dat heb ik gedaan, be naughty… door een schaaltje gebakken havermout te maken. Katie haar variant is met pompoen, helaas heb ik geen pompoen in huis, dus heb ik een variant gemaakt met banaan, maar in principe kun je alle soorten (gepureerd) fruit gebruiken, wat je maar lekker vindt. Ook kun je rozijnen of noten toevoegen & in plaats van suiker honing gebruiken, zoveel mogelijkheden…

Ik vond het in ieder geval super lekker en ga het zeker nog een keer maken! De reacties op de site van Katie zijn ook lovend: “alsof je een schaaltje koekjes eet”. Een geweldig ontbijt, een heerlijke lunch of een verrukkelijk toetje! 🙂

Print Friendly, PDF & Email

5 reacties

  1. Pingback: Kletskoppen | Maaikyz iCook

  2. Pingback: Ontbijt: quinoa vlokken | Maaikyz iCook

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.