Gebakken lamsvlees met tomaten & yoghurt

3

Een heerlijk pittig receptje van Jamie Oliver.

Via Culy kwam ik het recept ‘gebakken lamsvlees in knoflookyoghurt‘ tegen van Jamie Oliver. Mmm, dat ziet er heerlijk uit! We eten bijna nooit lamsvlees (geen speciale reden voor), dus tijd om eens wat met lamsvlees te maken. Het recept stond al een tijdje op mijn must make-lijstje en afgelopen zaterdag was het zover!

We hebben zitten smullen van gebakken lamsvlees met tomaten & yoghurt. Een andere naam ja… want ook dit recept heb ik weer een beetje aangepast. Ten eerste de chilipepers… ik ben niet zo’n enorme fan van scherp eten (daar moet ik nog een beetje aan wennen), dus de pepers heb ik vervangen door een klein beetje chilipoeder, leek me iets minder scherp. Daarnaast heb ik de yoghurt niet gemengd met knoflook, maar met oregano, wat ook door de tomaten zit en ik heb in verhouding meer tomaten gebruikt. Verder heb ik het recept nagenoeg hetzelfde gehouden, want een recept van Jamie is toch al lekker genoeg!

Het was erg lekker en nog best scherp (voor mijn doen althans). Ik heb weer een tweepersoons versie gemaakt (het recept hieronder is voor vier personen) en de ovenschaal was weer helemaal leeg… yum. Dankzij mijn nieuwe ovenschaal lukt het nu veel beter om tweepersoons gerechten te maken, ik loop nu niet meer zo te klooien met hoeveelheden saus die de bodem moeten bedekken. Dit was altijd wel het geval met lasagne… dan was de ovenschaal toch te groot en was de hoeveelheid saus voor twee personen al op terwijl de bodem alleen nog maar bedekt was… En als er iets op de bovenkant moest, had ik ook altijd te weinig, maar nu, ook met de yoghurt (als bovenlaag) van dit gerecht, gaat het perfect. Helemaal blij met deze ovenschaal! 🙂

Print Friendly, PDF & Email

3 reacties

  1. Pingback: Maiskoek(jes) | Maaikyz iCook

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.