Geitenkaas-quinoa met zoete aardappel & pastinaak

2

Een lekkere winterse maaltijd, passend bij het koude weer: geitenkaas-quinoa met zoete aardappel & pastinaak.

We hebben de sneeuw in Hellendoorn gelaten en zijn weer thuis na een heerlijk weekendje weg (ok, we hebben een klein beetje sneeuw meegenomen…onze auto is de enige in de straat met een laagje sneeuw…). De kou konden we helaas niet achter laten, het was gisteren -1, met een gevoelstemperatuur van -9. Brrrr…. Koud dus. Die wind…. Niet echt lente weer te noemen… (maar vanaf nu kan het alleen maar beter worden, toch?!). Het is in ieder geval weer erg fijn om thuis te zijn en in ons eigen bedje te mogen slapen, al ga ik de zonnebank & het bad wel heel erg missen.

De (koel)kast was zo goed als leeg. Tijd om boodschappen te doen, in ieder geval voor het avondeten. Geen lekkere, frisse lente-salade, maar een stevige, winterse maaltijd zodat we ook in staat waren de wandelingen met de hond te trotseren. We kozen voor een makkelijke maaltijd, zodat we ook nog wat tijd over hadden om de tassen weer uit te pakken, alles op te ruimen en nog een beetje te relaxen.

De zoete aardappels & pastinaak schillen en in blokjes snijden (of meer hakken), in de oven, de quinoa koken en we konden ongeveer meteen aan tafel (wel erg fijn om weer even in onze eigen keuken bezig te zijn!). Het was een heerlijke combinatie. De nootachtige smaak van de quinoa past goed bij de rest en de geitenkaas & pecannnoten maken het helemaal af. We hebben zitten smullen, een prima afsluiter van onze ‘kleine vakantie’.

Heerlijke geitenkaas-quinoa met zoete aardappel, pastinaak & pecannoten

Heerlijke geitenkaas-quinoa met zoete aardappel, pastinaak & pecannoten

Print Friendly, PDF & Email

2 reacties

  1. Pingback: Wortelgroenten met appel & rozemarijn uit de oven | Maaikyz iCook

  2. Pingback: Zoete aardappel met appel & spekjes

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.