Gepofte nectarines met vanillekwark

3

Weer zo’n lekker fruitig gerechtje van Light Koken: dit keer uit de Juli editie vol zomerse recepten. Alleen die foto’s al van al dat heerlijke, zomerse fruit… dan krijg ik meteen trek. Lekker zoet & fris!

De combinatie van de gepofte nectarines met vanillekwark is echt lekker. Ik zat er van te voren nog aan te denken om er een bolletje ijs bij te leggen, maar dit is al zo lekker: niet nodig. Het is een heerlijke snack, maar ook een super nagerecht! En makkelijk om te maken: zo klaar. Alleen het inwrijven van de nectarines met halvarine is een wat minder klusje… ach, handjes wassen en weer klaar. Je moet wat over hebben voor zo’n lekkere snack! 😉

Wist je trouwens dat een nectarine is ontstaan als mutatie van de perzik? Hieronder lees je meer:

Nectarines

Een nectarine is een steenvrucht die is ontstaan als mutatie van de perzik. Er is dus geen sprake van manipulatie, maar van een spontaan opgetreden variant in het genetische erfgoed. Met een zeer geslaagd resultaat! De schil van een nectarine is namelijk mooi glad en de vrucht is minder kwetsbaar dan een perzik. Hierdoor kunnen nectarines als een appel worden gegeten, zowel met als zonder schil. Rijpe nectarines smaken net zo zoet als een perzik. Door de voordelen van de gladde huid en de verminderde kwetsbaarheid neemt de nectarine langzaam maar zeker de plaats in van de perzik.

Hou je meer van abrikoos? Kijk dan eens naar de gebakken abrikoos met Bastogne koekjes!

Bron: Veggipedia
Print Friendly, PDF & Email

3 reacties

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.