Gevulde aubergines met couscous

4

Gevulde (gestreepte) aubergines met couscous!

Gestreepte aubergines

Gestreepte aubergines

Gestreepte aubergines? Yup! Een paar dagen geleden liepen we, met het hondje, richting de Appie om nog even wat kleine boodschapjes te halen. Het aangename (samen hond uitlaten) met het onaangename (boodschappen doen) combineren. Ik liep de winkel in en vrijwel meteen lagen daar gestreepte aubergines. Ze keken naar me. Ik kon ze niet laten liggen, zó mooi!

Met twee gestreepte aubergines (en nee, ik ben de rest van de boodschappen niet vergeten…) liepen we weer naar huis. Ik ben zwak, té zwak… 😉 Afijn, eerst maar eens een beetje Googlen, want zien ze er alleen mooi uit of is de smaak ook nog anders? Al snel kwam ik er achter dat deze ‘graffiti’ aubergines alleen een ander buitenkantje hebben.

Geen probleem, want aubergines zijn heerlijk! Wat ik er mee ging maken, was de volgende uitdaging… Genoeg heerlijke recepten met aubergine maar in deze super lekkere ovenschotel zie je niet veel meer van de streepjes. In blokjes snijden doe ik ook weleens (bijvoorbeeld met kikkererwten), maar ook in die vorm had ik weinig hoop op het zien van de streepjes na bereiding. Uiteindelijk heb ik gekozen voor gevulde aubergines!

Gevulde aubergines met coucous

Gevulde aubergines met couscous

Dat viel een beetje tegen… Niet qua smaak hoor, maar of de streepjes nu nog mooi zichtbaar zijn… ik weet het niet! Je ziet ze wel, maar daar is ook ongeveer alles mee gezegd. Ach, we hebben heerlijk gegeten en daar gaat het uiteindelijk om! Maar je kunt ook prima de paarse variant gebruiken hoor! Die zijn over het algemeen ook nog net ietsje groter, waardoor je ze beter kunt vullen.

Als iemand nog hét recept heeft waarbij de aubergine (met streepjes) intact blijven, deel het gerust, want ik vind ze nog steeds erg mooi! 🙂

Inspiratie: Elle eten.
Print Friendly, PDF & Email

4 reacties

  1. Pingback: Gevulde aubergines met couscous | Ad Free Stuff

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.