Gevulde courgettes met pompoen

7

Gevulde courgettes met pompoen.

Een Italiaans groenten gerecht. Zucchine ripiene di bastoncini di zucca. Juist ja. Ook wel courgettes gevuld met ‘sticks’ van pompoen. Of ‘lucifers’ of hoe je ze maar wilt noemen. Nog wat kaas erover, de oven in en klaar!

Het is alweer een tijdje geleden dat wij dit heerlijke bijgerecht aten (begin december vorig jaar), maar de pompoenen liggen nog steeds in de winkel! Op de één of andere manier denk ik bij pompoen altijd aan de herfst (Halloween, Thanksgiving…), maar dat herfstgevoel kreeg ik toch afgelopen weekend ook heel sterk aangezien we met fijne temperaturen, wat regen & wind in de bossen liepen. Geen sneeuw, geen vrieskou, maar gewoon herfstweer. Ideaal weer voor gevulde courgettes met pompoen!

Gevulde courgettes met pompoen

Gevulde courgettes met pompoen

Na het maken van dit recept, hou je hoogstwaarschijnlijk nog pompoen over (je hebt ongeveer 300 gram nodig). Nu kun je daar natuurlijk een heerlijk soepje mee maken, maar ook deze heerlijke pompoentompouce met feta of deze pompoen studel met en abrikozen: erg lekker!

Tot slot nog een bijpassend wijntje (niet dat ik daar verstand van heb hoor, maar staat bij het recept… 😉 ): droog wit, lichtjes aromatisch. Bijvoorbeeld Erbaluce di Caluso bianco.

Bron: LaCucinaItaliana.
Print Friendly, PDF & Email