Gezond bakken – Chocolate chips cookies

36

Ik heb het lang volgehouden…. mijn voornemen om geen nieuwe kookboeken te kopen (dit voornamelijk omdat ik er geen ruimte meer is in de kast). Het hele jaar al, best knap toch?! Maar ik wist nog een klein stukje kast vrij te maken en dat staat dan weer zo lullig, zo’n leeg plekje… ik kon niet anders, er moesten nieuwe kookboeken komen…

Ik kocht het geweldige forest feast kookboek (waar jullie binnenkort meer over lezen, want ik ben enthousiast!) en het nieuwe boek van Amber Albarda: Gezond bakken. Ik vind het heerlijk om lekkere dingen te bakken en als dat dan ook nog gezond(er) kan, dan word ik helemaal vrolijk. Dit boek móest dus gewoon bij de verzameling.

Ik heb het boek nog niet echt gelezen (dat ga ik dit weekend denk ik doen, lekker in het zonnetje), maar ik ben wel meteen aan de slag gegaan en maakte deze heerlijke chocolate chip cookies!

Healthy - Chocolate chips cookies

Gezond bakken – Chocolate chips cookies

Ik heb het boek natuurlijk wel even door zitten bladeren (anders was ik nooit bij dit recept uitgekomen….) en het ziet er goed uit! Ik heb al veel lekkers gezien (op dit moment staat de volkoren spelttaart met nectarine in de oven) en ga zeker nog meer maken uit dit boek of in ieder geval veel inspiratie halen uit de recepten.

Het boek begint met wat uitleg over veelgebruikte ingrediënten tijdens het (gezonde) bakken. Erg handig! Daarna heel veel recepten allemaal voorzien van handige icoontjes die aangeven of een recept bijvoorbeeld tarwevrij, glutenvrij en/of raw is (er worden in totaal 10 icoontjes gebruikt). Dit recept voor chocola chip cookies is, volgens de icoontjes, tarwevrij, glutenvrij, gistvrij, zuivelvrij, koolhydraatarm, een bron van goede vetten & vegan. Klinkt goed toch!?

Naast deze eigenschappen, zijn de koekjes ook nog eens super lekker! Ik heb ze iets langer in de oven gedaan waardoor ze lekker crunchy zijn: helemaal goed! Amber schrijft zelf over dit recept:

Het uit Amerika overgewaaide chocolate chip koekje, met licht gesmolten chocoladestukjes en een heerlijke chewy textuur, is een echte klassieker. Voor deze gezonde versie gebruik ik uiteraard geen fabrieksbloem of wagonladingen geraffineerde suiker, maar chocolade met een hoog cacaogehalte en amandelmeel vol goede vetten. Het resultaat is een lekker koolhydraatarm koekje met dezelfde begeerlijke smaak en textuur als het origineel”.

Bron: Gezond bakken.
Print Friendly, PDF & Email

36 reacties

  1. Ik eet helemaal geen koekjes maar deze is verantwoord en ga ik zeker maken! Knap dat je zoveel post en geniet van je recepten, dankjewel.

  2. Pingback: Gezond bakken - Nectarinetaart - MiCook

  3. Ze zijn echt héérlijk! Ik heb ze al 2 keer gemaakt; eerste keer zoals in het recept stond als 16 stuks, de tweede keer heb ik 5 grote koeken gemaakt, die waren nóg lekkerder hihi! Ik heb je recept al een aantal keren doorgestuurd aan anderen, dus hij valt goed in de smaak!

    • Hahaha! Vijf grote koeken klinkt erg goed Eva! 😉

      Wat super leuk dat je ze gemaakt hebt en het recept hebt doorgestuurd! 🙂

  4. Leuk om rond te kijken op je blog met prachtige foto’s en inspirerende recepten! Ik ben net ook een bakblog begonnen met o.a. lactosevrij en glutenvrij gebak en apart gebak met bijzondere meelsoorten, ook gezonder, met minder boter en suiker. Misschien vind je het leuk om ook eens te komen kijken op http://www.dasanderkoek.wordpress.com.
    Groetjes van medeblogster Inostrate!

  5. ik heb ze net gemaakt, geweldig!!
    ik heb er op 15 min en p 17 min gebakken.
    verslavend lekkerrrrrrrrr …

  6. Pingback: Suikervrije feestjes: 11 zoete tips voor suikervrij gebak

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.