Gezonde banaan-havermoutkoekjes

70

Koekjes bakken is leuk! Helemaal als je gezonde koekjes kunt bakken die je zelfs als ontbijt kunt eten… Ontbijten met koekjes: wie wil dat nou niet!? 😉

Tijdens een avondje achter de laptop op zoek naar leuke/lekkere recepten, kwam ik weer eens op de site Skinnytaste terecht. Een super leuke site met ontzettend veel recepten: delicious low fat recipes from my family to yours, zoals Gina van Skinnytaste aangeeft. Deze healthy cookies trokken meteen mijn aandacht… Alle ingrediënten in huis (het oorspronkelijke recept bevat alleen banaan, havermout & walnoten), dus niets hield me tegen. Behalve het feit dat het al best wel laat was. Eigenlijk was het bedtijd en het hondje moest ook nog even voor haar laatste wandeling van die dag naar buiten.

De volgende dag kon ik me niet langer bedwingen… de keuken in en bakken! Ik heb er zelf nog wat kokos aan toegevoegd (zooo lekker in combinatie met banaan) en wat agavesiroop. Je kunt hier natuurlijk goed mee variëren. Andere (gemengde) noten, eventueel wat (gewelde) rozijnen toevoegen, honing in plaats van agavesiroop etc. Alles mengen in een kom, wat ‘hoopjes’ op de bakplaat leggen en bakken maar.

Daarna wachten op de oven (gelukkig niet zo lang), af laten koelen en proeven maar! Yum, ze zijn eigenlijk gewoon best wel heel erg lekker! Gezond én lekker: wow! Ook de volgende dag zijn deze heerlijke koekjes nog prima te eten (als ontbijt bijvoorbeeld, of als gezonde snack). Of ze de dag daarna ook nog lekker zijn, weet ik niet, want toen waren ze op….

Gezonde banaan-havermoutkoekjes

Gezonde banaan-havermoutkoekjes

Hou jij ook zo van gezonde koekjes? Kijk dan ook eens bij dit overzicht voor nog meer gezonde koekjes! 🙂 Geen zin in koekjes? Bekijk dan dit overzicht van gezonde snacks! Of ga helemaal zelf aan de slag met behulp van dit overzicht ‘Gezonder bakken‘.

Print Friendly, PDF & Email