70 reacties

 1. Bedankt! Ik ben aan het smullen met mijn kopje thee in de zon. Zo makkelijk te maken en een heerlijk tussendoortje!

 2. Pingback: Gezonde koekjes - MiCook

 3. Pingback: Top 10 recepten - 1 jaar MiCook - MiCook

 4. Pingback: Gezonde snacks - MiCook

 5. Pingback: Gezonde koekjes | Healthy Soul

 6. Ik heb ze gemaakt en ze zijn erg lekker alleen een beetje klef, hebben jullie dat ook? Ik vind het namelijk lekkerder als ze krokant zijn, weten jullie hoe ik dat voor elkaar kan krijgen?

  • Wat leuk dat je ze ook gemaakt hebt, Daphne!
   Ze worden nooit helemaal knapperig, maar als je ze niet te dik maakt en eventueel wat langer in de oven laat zitten (iedere oven is anders, dus ff in de gaten houden), worden ze wel wat knapperiger!

 7. Pingback: Havermoutkoekjes met cacao nibs - MiCook

 8. heb net in oven, mmmmm klink heerlijk geurtje. ik heb amandel gebruik ipv walnoot… honing ipv agavisiroop.
  heb ook helft mengsel een speculaaspasta bij want mijn zoon wilt.
  ik laat je wel horen of lekker smaakt…

 9. Was mijn kamertje aan het opruimen en zag dat ik nog 1 banaan had die nogal ‘ver heen’ was.. Je koekjes staan nu in de oven, ben benieuwd!;)

 10. Helaas, hier vielen ze absoluut niet in de smaak. Reden: te compact, waardoor het geen bite heeft, de kinderen misten het luchtige en knapperige van een koekje. Doordat het zo compact is heeft het haast meer weg van een mueslireep dan van een koekje. Maar idd wel erg makkelijk te maken en gezond.

  • HΓ¨, wat jammer dat ze niet in de smaak vielen, Tanja.

   Misschien iets meer noten of andere lekkere toevoeging erbij doen voor een extra bite?

 11. Die van mij gaan nu de oven in! Ben heel benieuwd, heb de kokos eerst weggelaten en er een klein beetje lijnzaad bij gedaan.

 12. Ik hou niet van noten, is het mogelijk om de kokos en walnoten weg te laten en evt. cacaopoeder toe te voegen? En denk je dat het zou lukken met Brinta (tarwevlokken) i.p.v. havermout?

  • Hoi Denise,

   Als de kokos & noten weglaat en het niet vervangt door iets met een bite (bijvoorbeeld rozijnen of gedroogde cranberry’s), dan blijft er een zacht koekjes over. Een koekjes zonder een echte bite dus. Het kan, maar ik weet niet of het koekje er lekkerder van wordt.

   Ik heb geen ervaring met het bakken met Brinta, dus zou het je niet durven vertellen. Gewoon proberen? πŸ™‚

 13. Pingback: Gezonde speltkoekjes met banaan - MiCook

 14. Pingback: Gezond recept voor een lekker en verantwoord tussendoortje: havermoutkoekjes |Bioteaful

 15. Hoi, gister met de kids van de Bso deze koekjes gemaakt. Ipv noten krenten gedaan en extra nog 2 tl cacao. Niet alle kids vonden ze lekker, smaken verschillen. Een kinds vond ze naar een brownie smaken, hihi. Volgende week weer iets lekkers maken met ze. Zin in!!!

  • Leuk! πŸ™‚

   Haha, naar brownies nog wel! πŸ˜‰ Ja, deze koekjes vallen niet bij iedereen in de smaak. Voor de één zijn ze verslavend, voor de ander niet voor herhaling vatbaar…. πŸ˜‰

   Leuk, ik ben benieuwd wat je volgende week gaat maken!

 16. Ik ga je havermoutkoekjes nu proberen te maken, probeer er ook een paar met kleine stukjes pure chocolade erin. Blij je op Pintrest gevonden te hebben, ik ga nu meer van je dingen proberen (met name low carb=mijn ding)

   • Ik ben al een tijdje aan het worstelen met een fructose-malabsorptie. dit wil zeggen dat ik geen fructose (=meeste suikers en gluten) verdraag.Heel moeilijk om dan tussendoortjes te vinden hoor.
    Mits enige aanpassing waren jouw bananenkoekjes dan ook een super-ontdekking en zo makkelijk te maken. Ik gebruik enkel havermout, bananen, rijststroop en pijnboompitten. Heel erg lekker!
    En het leukste is dat de kinderen er ook verzot op zijn en ze als “gezond tussendoortje” mee naar school kunnen nemen.Het recept wordt nu dan ook via mond-aan-mondreclame verspreid en is reeds bij mijn dietiste geraakt.
    Ontzettend bedankt Maaike!

    • Oh, wat vervelend… πŸ™ Ik kan mij voorstellen dat het dan erg moeilijk is om tussendoortjes te vinden…

     Maar wat super leuk om te lezen dat je eigen variant op deze koekjes zo in de smaak vallen! πŸ™‚ Heel leuk dat het recept ook bij je diΓ«tiste is geraakt!

     Bedankt voor je berichtje! πŸ™‚

 17. Dit is echt mijn nieuwe verslaving. Ik voeg alleen een hoop extra toe. Naast de standaard ingrediΓ«nten banaan en havermout voeg ik er nog; kokosolie, kokossuiker, notenmelange (gemalen), hennep en honing aan toe. Ik eet ze de hele dag door ipv brood ofzo, waarom niet want alles zit erin haha. Nu aan het expirimenteren door de banaan te vervangen voor appel. Ook met groente wilde ik proberen dus er staan nu ook een paar klaar met wortel en een paar met spruiten. Jaja klinkt heel raar maar ben benieuwd. Ik ga kijken hoe lang ze houdbaar blijven. Wil ze de hele week meenemen naar mijn werk, elke dag vier. Zou je ze kunnen invriezen?

  • Hmmm, klinkt goed, Jolanda! Heerlijk! πŸ™‚

   Ik ben erg benieuwd naar de variant met wortel! Dat lijkt mij ook wel wat! πŸ™‚

   Ik weet eigenlijk niet of je ze ook in kunt vriezen. Nou ja, kan wel natuurlijk, maar ik weet niet wat het met de smaak doet… Gewoon proberen? Goed luchtdicht verpakken en hopen dat het werkt?

   • De appel en wortel zijn helemaal top. Wel wortel uit pot gebruiken, die is wat zachter, of je moet de wortel voorkoken. Die met spruiten wat echt niet lekker haha, maar heb ik vervangen door een variant met puntpaprika, die is wel weer heel geslaagd. Eindeloze variatie is er eigenlijk mogelijk zo! Wat een gezondheid

    • Jeej, wat leuk dat ze zijn gelukt! πŸ™‚

     Haha, met spruitjes sprak mij ook niet echt aan… πŸ˜‰

     Ik ga ze ook eens met wat wortel proberen. Thnx! πŸ™‚

 18. De koekjes zijn heel lekker van smaak en makkelijk klaar te maken, alleen jammer dat ze niet krokant zijn vanbinnen. Ik heb ze nog even terug in de oven gestoken, maar dat gaf geen verandering aan de binnenkant. Maar ze zijn ondertussen toch allemaal op, dus zo erg vonden mijn huisgenoten het ook niet πŸ˜‰

  • Haha, Joyce! Fijn om te horen dat ze zo in de smaak vielen, ook bij je huisgenoten! πŸ™‚

   Als je je zo dun mogelijk maakt, zijn ze het krokantst, maar ze blijven een beetje zacht van binnen inderdaad!

 19. Ze staan in de oven!! Lijkt mij heerlijk! Al vaker havermoutkoekjes gemaakt en ik ben er gek op. Hoop dat mijn dochter van 15 deze lekker vindt als gezond tussendoortje.

 20. Pingback: Het betere & mindere werk van 2013 - MiCook

  • Hoi!

   Ik heb geen idee of het ook met boekweit grutten kan (geen ervaring mee)… gewoon een keer proberen? Je kunt eventueel wel quinoa vlokken of speltvlokken gebruiken, heb je daar wat aan?

 21. joehoe ze zijn heerlijk!!!!!!!!!! (denk ik) ik ben ze nu aan het maken ze liggen in de oven kan niet wachten tot ze klaar zijn. is een leuk iets om samen met je mama te doen

 22. Eergister gemaakt, eeeeerg lekker. Heb de honing weggelaten en er een paar in stukjes gesneden gedroogde pruimen aan toegevoegd, dan is het zoet genoeg zo samen met de bananen. De kinderen vonden het ook verrassend lekker die gezonde koekjes. Ga ze zeker vaker maken!!

 23. Ook lekker met stukjes pure chocolade en pinda’s. πŸ™‚ Daar worden de koekjes een stuk knapperiger van en nog steeds relatief gezond. Lekker recept!

 24. Gistermiddag heeft een vriendin deze voor mn dochter gemaakt, we vonden het allemaal erg lekker! Ze hadden ook een bite. Ik ga het ook eens proberen. Zou kokosolie erbij iets lekkers toevoegen? Alvast bedankt!

  • Wat leuk, Jasmijn! πŸ™‚

   Je zou best wat kokosolie kunnen toevoegen (misschien ipv agavesiroop/honing)! Gewoon proberen zou ik zeggen! πŸ™‚

 25. ik heb de koekjes net gemaakt! en ze zijn echt heerlijk ik had geen walnoten in huis dus ik heb pecan noten gebruikt en in plaats van agave honing. ik heb er wat rozijntjes en chocolade aan toegevoegd. het zijn heerlijke koekjes en je kunt er denk ik eindeloos dingen aan toevoegen. ik ga ze binnekort met dadel proberen:) bedankt voor het recept ! πŸ™‚

 26. Ik heb de walnoten en kokos vervangen door 50 gram ongezouten pinda’s (fijn gemalen) en een eetlepel pindakaas. Heeeerlijk!!

 27. Echt een toprecept, heb de walnoten vervangen voor sesamzaad en pindakaas! Heerlijk! Lekker dat ze een beetje zacht blijven.

 28. Pingback: Gezonde havermoutkoekjes |

 29. Ik heb de koekjes gister gebakken. Toen waren ze lekker, krokant aan de randjes, beetje zacht van binnen. Nu, een dag later, zijn ze vooral taai eigenlijk. Ik heb ze in een afgesloten plastic bak bewaard, is dat niet okay?

 30. Pingback: Maras Wunderland

 31. Havermout 100 gr.: 370 kcal
  2 bananen: 250 kcal
  Walnoten 35 gr.: 220 kcal
  Kokosschaaf 20 gr.: 120 kcal
  Agavesiroop 10 gr.: 100 kcal
  Totaal: 1060 kcal/16= 66 kcal per koekje

 32. Ik heb ze gemaakt met dadels, amandelen, kaneel en agave siroop. Inderdaad zijn ze niet knapperig. Misschien dunner maken en langer in een niet zo warme oven bakken. Zou een eidooier nog een idee zijn?

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.