Grand café Vrienden

5

Niet zo heel lang geleden besloten Alwin & ik te gaan shoppen in het bruisende centrum van Zoetermeer. Pure noodzaak hoor (Alwin had nieuwe pakken nodig voor zijn werk) en zo bruisend is het centrum van Zoetermeer nu ook weer niet…. Het Stadshart (zo heet het centrum hier) is niet super groot, maar heeft voldoende winkels om fijn te shoppen. Wat ik erg mis in Zoetermeer is een groot plein met allemaal verschillende terrasjes waar je gezellig wat kunt drinken. Er is wel een plein en daar zijn ook wel terrasjes, maar het is het allemaal nét niet (vind ik). Wij komen er dan ook niet heel vaak (gaan liever naar Leiden), maar die middag liepen we door het Stadshart en besloten daar ook een hapje te gaan eten.

We kozen ervoor om een hapje te gaan eten bij Grand café Vrienden. Voor ons geen vreemde plek (we hebben er al een aantal keer eerder gegeten), maar een nieuwe kaart, dus het eten was voor ons een verrassing. We waren wat vroeg om te gaan eten, maar hadden geen zin om tussendoor naar huis te gaan en de hond uit te laten en besloten om eerst te gaan eten en daarna een rondje met Mac te lopen. Mac lag heerlijk thuis in haar mand te slapen. Vroeg eten is bij Vrienden geen probleem. Je zit niet alleen op een terras, want er zijn meerder mensen die wat vroeger eten om vervolgens naar het theater of de bioscoop te gaan (die praktisch naar Vrienden zit). Het was er dus al gezellig!

Op het terras bij Vrienden

Op het terras bij Grand café Vrienden

De service

Druk was het dus nog niet, maar wel gezellig. We werden de hele avond geholpen door Martijn. Nu lijkt het net alsof wij Martijn kennen, maar dat is niet zo. We hebben ook niet naar zijn naam gevraagd om hem bijvoorbeeld te roepen…. Niet dat we dat zouden doen (wij proberen altijd zo subtiel mogelijk te wenken), het was ook niet eens nodig want onze glazen werden tijdig bijgevuld. Hoe weten we dan dat die vriendelijk jongeman Martijn heet? Vrienden heeft iets leuks… aan het einde van de avond, als je om de rekening vraagt, krijg je niet alleen de rekening, maar ook een persoonlijke groet op de rekening en dat vind ik zo leuk!

De rekening

De rekening

Afijn, de service was goed. Glazen werden tijdig bijgevuld, de bediening (in dit geval Martijn dus) was erg vriendelijk, we konden alles vragen, kregen ook nog antwoord en de tijd tussen de gangen was voor ons prima! Tot zo ver tevreden!

Het eten….

Het eten… toch wel een belangrijk onderdeel! 😉

We begonnen met een heerlijk vers broodje met aioli & tapenade. Als voorgerecht koos ik voor de huisgemaakte vegetarische groenten-bitterballen met mierikswortelmayonaise (aanrader!) & Alwin koos voor de Japanse proeverij (het groene toverdrankje is een zeewiersoepje). We vonden het allebei erg lekker!

Voorgerecht

Voorgerecht

Door naar het hoofdgerecht: Alwin nam de doradefilet met lintpasta & antiboise en ik koos voor de scholfilet gebakken met tijm, citroen & knoflook. Alwin heeft zitten smullen, ik vond het een beetje tegenvallen… De scholfilet was heerlijk (en daar ging het uiteindelijk om) maar ik miste wat groenten, wat extra’s. Wat quinoa 😉 met groenten erbij en het was perfect geweest! We bestelden ook nog een flesje krnwtr. Een fles kraanwater dus! Zo leuk!

Hoofdgerecht

Hoofdgerecht

We konden het niet laten om ook een dessert te nemen. Ik vind het altijd een pluspunt als de dessertkaart bestaat uit meer dan alleen ijs en dat had ik natuurlijk van te voren al bekeken. Ik vind een ijsje op zijn tijd heerlijk hoor, maar kies over het algemeen voor een dessert zonder ijs of met een beetje (vaak zit er wel een klein bolletje ijs bij). Alwin nam de loempia van tropisch fruit met lemon curd & limoncelloschuim. Die leek mij ook erg lekker, maar omdat Alwin hem al nam, koos ik voor het grand dessert (met vijf diverse items). Niet omdat ik nog zoveel trek had, maar ik vind het altijd leuk om van alles iets te proberen. Beide desserts waren heer-lijk! Yum!

Nagerecht

Nagerecht

Voor herhaling vatbaar?

Zeker! Gezellig, ontspannen & heerlijk eten! Een mooi, modern interieur en een knus terras. Duurzaam genieten, zoals Vrienden het zelf noemt. De trend van duurzaam genieten willen ze bij Vrienden ook voortzetten in de keuken en kiezen daarom voor ingrediënten met een duurzame of biologische achtergrond en dat proef je! Wil je ook een keer eten bij Vrienden? Vooral doen en laat wat ruimte over voor het dessert, want dat wil je niet missen! 🙂 Meer weten over Vrienden? Kijk dan even op de site van Vrienden.

Vrienden

Print Friendly, PDF & Email

5 reacties

  1. Dat klinkt als een leuk tentje! En wat super grappig zo’n persoonlijke boodschap op de rekening! Nu is het niet zo dat ik dagelijks in Zoetermeer ben maar mocht ik er in de buurt zijn dan ga ik deze zeker onthouden.

  2. Ja, leuk hè, zo’n persoonlijke boodschap! 🙂

    Enne, mocht je een keer in Zoetermeer zijn, dan kom je toch zeker hier ook wel even een bakkie doen…? 😉

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.