Griekse bonenschotel met feta

4

Bonen… witte bonnen… eigenlijk eten we ze bijna nooit en dat terwijl ze zo gezond zijn. Ik weet eigenlijk niet zo goed waarom we bijna nooit bonen eten. Nee, ze zijn niet heel sexy ofzo, maar in een aantal gerechten best wel heel erg lekker. Toch maar wat vaker op het menu zetten!

Waarom dan nu ineens witte bonen? Er zat een zakje in de Streekbox. Zo leuk dat je ingrediënten in huis krijgt die je normaal gesproken niet zo snel gebruikt… zo ook de witte bonen en daar moet wat lekkers mee gemaakt worden!

Deze week krijgen we geen Streekbox (ik krijg hem eens per twee weken), maar we krijgen een proefversie van De krat. Ik heb HelloFresh al uitgeprobeerd en morgen een keer De krat uitproberen, want ze leveren nu ook in onze woonplaats. Ben erg benieuwd! Zo leuk om op vrijdagavond ‘cadeautjes’ uit te pakken. 🙂

Afijn, terug naar de witte bonen. Al geruime tijd heb ik recept in mijn (veel te lange) ‘nog te maken-lijstje’ staan: Griekse bonensschotel met feta van MissFromage (Ursula). Ursula plaatste het gerecht in augustus en sindsdien staat het recept in mijn lijstje. Nu dan eindelijk ook op het menu.

En het mooie is: deze schotel is ook geschikt voor zwangere vrouwen. Niet dat ik daar heel veel verstand van heb hoor… maarrrr het recept staat ook op de site Augurkenmetslagroom: een site met heerlijke recepten zonder ‘verboden producten’ tijdens de zwangerschap.

Ook als je niet zwanger bent, is dit een heerlijk gerecht hoor! En supersnel. Zoals Ursula aangeeft bij het recept: “Een handig doordeweeks recept, boordevol smaak. Gezond. Snel. Makkelijk.”. Tja, wat kan ik daar nog aan toevoegen? Alleen maar dat Ursula groot gelijk heeft: we hebben zitten smullen.

Het recept hieronder is bijna gelijk aan het recept van Ursula. Ik heb alleen de gesnipperde ui weggelaten (wil jij de ui wel toevoegen? begin dan met de ui en voeg daarna de knoflook toe) en nog wat peterselie door de schotel geroerd in plaats van alleen er overheen. Daarnaast heb ik de witte bonen uit een zakje en niet uit een potje, dus die moest ik eerst een nachtje weken en ongeveer 1,5 uur koken. Maar een potje is wel zo makkelijk, dus die komt gewoon weer in het recept!

Om een lang verhaal kort te maken: Gezond. Snel. Makkelijk. Boordevol smaak. Yum.

Bron: Voedingswaardetabel (foto).
Print Friendly, PDF & Email

4 reacties

  1. Fijn dat jullie er zo lekker van hebben gegeten!

    Het stamt uit mijn studententijd. Toen hield ik al van lekker en gezond koken en eten, maar had natuurlijk weinig geld…
    Het recept is dus echt een blijvertje voor mij 🙂

  2. Pingback: Mijn kookweek – week 2 | Maaikyz iCook

  3. Pingback: Bonenschotel met courgette & chorizo | Maaikyz iCook

  4. Pingback: Mijn kookweek – week 6 | Maaikyz iCook

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.