Griekse yoghurt met granaatappel & walnoten

6

Vandaag een makkelijk kerstdessert: Griekse yoghurt met granaatappel & walnoten.

Misschien een beetje laat om nog met een kerstdessert aan te komen…. of misschien niet. Ik heb geen idee hoe jullie dat doen? Heb je de complete planning al klaar? Of ben je nog steeds op zoek naar een goed menu? Mocht je nog geen dessert hebben: dit is een super makkelijk, snel & lekker dessert! Ook voor na de kerst hoor! Ow, en je kunt er eventueel een (kerst)ontbijt van maken, ook nog een optie!

Wat geroosterde walnoten, Griekse yoghurt en om het geheel kerst-achtig te maken: granaatappelpitjes & munt. Dat ziet er toch leuk uit?!

Griekse yoghurt met granaatappel & walnoten

Griekse yoghurt met granaatappel & walnoten

Het originele recept komt uit de decembereditie (2012) van Foodies. Ik heb alleen de yoghurt vervangen door Griekse yoghurt omdat ik dat zoveel lekkerder vind. En omdat het hier altijd in de koelkast staat. Niet alleen voor mij, maar ook voor ons hondje… Mac vindt Griekse yoghurt zรณ lekker…!

Daarnaast wordt de (volle) yoghurt in het recept nog gemengd met twee eetlepels suiker, maar dat vind ik bij Griekse yoghurt echt niet nodig: zo al lekker genoeg! Je kunt natuurlijk wel suiker toevoegen om het wat zoeter te maken, maar ook honing is een goede optie. Wij vonden het zonder zoetmiddel al erg lekker!

Afijn, een snel, makkelijk รฉn lekker kerstdessert!

Fijne feestdagen

Print Friendly, PDF & Email