Griekse yoghurt met rabarber & muesli

7

Hebben jullie de heerlijke rabarbershake van gisteren al gezien? Prima om zo in een glas of beker te doen en lekker op te drinken, maar je kunt er ook een fijn ontbijt van maken (of tussendoortje, lunch, toetje…). Griekse yoghurt met rabarber & muesli!

Het is niet echt een recept te noemen, maar het is meer een idee, ter inspiratie…. Het meeste werk zit in het maken van de rabarbershake, maar als je die al hebt gemaakt, staat er binnen vijf minuten een heerlijke ontbijtje voor je klaar of heb je binnen no time een smakelijk dessert op tafel staan. En de rest van de rabarbershake drink je gewoon lekker op!

Griekse yoghurt met rabarber & muesli

Griekse yoghurt met rabarber & muesli

Ik heb het idee ook niet zelf bedacht hoor… Nou ja, niet helemaal… Ik heb mij laten inspireren door een idee uit Jamie magazine van Jamie Oliver. Ik was in eerste instantie alleen van plan om de rabarbershake te maken. Die is op zichzelf al ontzettend lekker, maar de combinatie met Griekse yoghurt leek mij toch ook wel erg smakelijk… En toen viel mijn oog op de koker Cacao nibs & Nuts van Mymuesli die ik een tijdje geleden kreeg om uit te proberen… Toch maar aan de slag dan!

Jamie serveert de Griekse yoghurt met rabarber apart van de granola muesli (hij gebruikt grove biologische granola), maar ik vond het veel leuker om er één geheel van te maken. Als je dit als toetje wilt serveren, kun je de schaaltjes met Griekse yoghurt en de rabarber alvast klaarmaken en bewaren in de koelkast. Bestrooi het geheel voor het serveren met de muesli, dan blijft het lekker knapperig!

Geen muesli in huis? Geen probleem: ook dat kun je zelf maken!

Om het helemaal af te maken, kun je nog een paar stukjes aardbei toevoegen en de combinatie met cacao nibs & stukjes pure chocola is ook erg lekker (die zitten standaard in de koker van Mymuesli)! Een aanrader! Dus heb  je nog wat cacao nibs en/of pure chocolade in huis? Strooi het over de muesli: erg lekker!

Griekse yoghurt met rabarber & Cacao nibs & nuts muesli

Griekse yoghurt met rabarber & Cacao nibs & nuts muesli

Print Friendly, PDF & Email