Groentegratin met couscous

13

Een ovenschaal vol met groenten en een heerlijk knapperig laagje: groentegratin met couscous!

Eerst een laagje groenten: courgette, paprika & tomaat en daar bovenop een laag van couscous, geraspte (parmezaanse) kaas en tijm. Erg lekker. Ik wist van te voren niet zo goed wat ik er van moest verwachten, maar het bovenste laagje is lekker krokant, daaronder zit nog nét een laagje ‘zachte’ couscous (gemengd met kaas) en daaronder lekker veel groenten! Het was weer een geslaagde maaltijd! We hebben er zelfs twee dagen van zitten smullen!

Groentegratin met couscous

Groentegratin met couscous

Het is alweer een tijdje geleden dat wij voor het laatst couscous aten. Als ik het goed heb aten we toen deze heerlijke gevulde zoete puntpaprika, met (je raadt het al) couscous. Toen ik dit recept tegen kwam in het magazine Koken & Genieten , dacht ik meteen: jaaa, we gaan binnenkort weer couscous eten. Het recept kwam dus meteen op mijn lijstje.

Zoals gewoonlijk heb ik me niet helemaal aan het recept gehouden en er hier en daar een eigen draai aan gegeven, maar ik vond het een erg leuk idee om een ovenschotel eens te gratineren met couscous (& kaas). Hieronder zie je mijn versie!

Print Friendly, PDF & Email

13 reacties

  1. Dit recept doet me echt aan vroeger denken, zoiets maakte mijn moeder altijd! Was het ondertussen al weer vergeten. Leuk om weer geïnspireerd te worden!

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.