Groentetaart met bodem van amandelmeel

9

Wij zijn hier gek op hartige taarten! Ok, ik iets meer, Alwin iets minder, maar we worden allebei nog steeds erg blij van een hartige taart.

Experimenteren doen we er ook mee… Andere bodem, andere vulling, andere toppings. Een volle (winter) taart, of een ‘simpele’ (zomer) taart, hartige taarten genoeg! Qua bodem blijven we al een tijdje ‘hangen’ op hetzelfde recept met yoghurt & olijfolie, zoals bij deze hartige taart met courgette & tomaat: heerlijk. Ik vind het vooral erg fijn om wat smaak aan de bodem zelf te geven door er wat (gedroogde) kruiden aan toe te voegen.

Afijn, tijd om weer eens iets anders te proberen! Een tijdje geleden zag ik deze paleo hartige taart voorbij komen op de blog van Reny: Mind Your Feed. Reny deed mee aan een ‘recepten ruil’ en mocht deze keer koken van Astrid van Oerkracht Voedingsadvies. De bodem van amandelmeel komt dus oorspronkelijk van de site van Astrid, maar Reny experimenteerde met een andere vulling en dat deed ik ook. Een vulling met heel veel groenten!

Groentetaart met bodem van amandelmeel

Groentetaart met bodem van amandelmeel

Het is dus een paleo hartige taart gebleven! Het idee voor de vulling heb ik ooit een keer uit een magazine ‘gescheurd’. Geen idee meer welke, want dat heb ik er blijkbaar afgescheurd… Bij dat recept wordt er nog wat parmezaanse kaas over de taart gestrooid voordat hij de oven in gaat. Ik vind dat persoonlijk erg lekker, maar je kunt er ook voor kiezen om de geraspte parmezaanse kaas pas na het bakken over de taart te strooien, mochten er tafelgenoten zijn die geen kaas willen of mogen eten.

Wat vonden we er van? Lekker! We hebben heerlijk gegeten. De bodem heeft een echte bite (een noten-bite….) en dat beviel prima. Het is wel even wennen. Het geeft een heel ander mondgevoel… Mijn voorkeur gaat toch uit naar onze ‘oude vertrouwde’ bodem, maar het is zeker een prima alternatief! Bedankt Reny & Astrid!

Print Friendly, PDF & Email

9 reacties

    • Jaaa, wij ook, Mirne! Wij vinden een quiche heerlijk! Dit is ook eigenlijk niet te vergelijken met een quiche, maar wel erg lekker! 😉

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.