Hamrolletjes met rucola

2

Het einde van de week nadert, dus het is weer tijd om naar de ‘restjes’ te kijken…

Sinds ik probeer om voor twee personen te koken (in plaats van vier), gooien we (haast) geen eten meer weg na de maaltijd omdat we alles lekker opsmikkelen, maar aan de andere kant staan er allemaal opengemaakte potjes & pakjes in de (koel)kast.

En tja, als je zo min mogelijk eten weg wilt gooien, dan moet je die restjes natuurlijk ook opmaken…. Ik kom er nu wel achter dat sommige dingen na openen niet erg lang meer houdbaar zijn, maar een aantal dingen kun je best lang bewaren.

Heb je bijvoorbeeld een half blikje kokosmelk nodig, dan kun je maar beter meteen een lekkere smoothie maken, want dat blijft niet lang goed. Maar kwark blijft natuurlijk gewoon goed als je de deksel weer op de verpakking doet… En groente blijft ook nog wel een paar daagjes goed in de groentela (afhankelijk van welke groente en het weer…).

Vandaag maar eens de koelkast ingedoken.. Ik had nog een beetje rucola liggen en wat rauwe ham: dat gaat wel goed samen. Niet heel veel, dus maar een voorgerechtje maken: hamrolletjes met rucola. Met wat pijnboompitten, pinda’s, parmezaanse kaas, knoflook & olijfolie (dat zijn van die dingen die ik altijd wel in huis heb). Alles in de keukenmachine, bordje klaar maken en er staat weer een heerlijk voorgerecht op tafel. Ik vind het zo leuk om te ontdekken dat je met weinig moeite toch hele lekkere dingen kunt maken, echt nooit geweten dat koken zooo leuk kon zijn! 🙂

Print Friendly, PDF & Email

2 reacties

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.