Hartige pannenkoeken van kikkererwtenmeel

15

Hartige pannenkoeken van kikkererwtenmeel!

Kikkererwtenmeel? Ja! Een paar maanden geleden kreeg ik een super leuk pakketje van Puur Mieke! Hier zaten onder andere cacao nibs in (ik maakte er deze havermoutkoekjes van), kokosmeel (daar kwam deze cake met banaan uit) én kikkererwtenmeel. Kikkererwtenmeel heeft een hoog eiwitgehalte, is glutenvrij en is heel veelzijdig. Toch bleef het pak maar een beetje in de kast staan, want ik had nog niet echt veel inspiratie om er wat mee te doen… (ja, daar heb ik soms ook last van).

Totdat…. ik dit recept tegen kwam op FitBeauty van Teni: Naan(brood) van kikkererwtenmeel. Dat leek me wel wat! Naast het kikkererwtenmeel heb je nog (lauwwarm) water, kruiden & olijfolie nodig. Allemaal in huis (duh…), dus aan de slag! Dit is het resultaat:

Hartige pannenkoeken van kikkererwtenmeel

Hartige pannenkoeken van kikkererwtenmeel

Ik wist niet zo goed wat ik mij er bij voor moest stellen, maar vond het resultaat meer op hartige pannenkoekjes lijken, niet echt op naan. Maar evengoed waren ze erg lekker! Heerlijk om mee te dippen, als bijgerecht bij je avondmaal of met lekker veel groenten als lunch!

Een geslaagde eerste ervaring met kikkererwtenmeel dus! Bedankt Teni, voor het recept & bedankt Puur Mieke, voor het kikkererwtenmeel!

Print Friendly, PDF & Email

15 reacties

  1. Ik ben ze nu aan het bakken. Geen enkele panenkoek blijft heel jammer genoeg. Ze vallen allemaal in stukken uit elkaar. Hoe krijg je het voor elkaar om ze om te draaien zonder dat ze in stukken uiteen vallen? Geen idee.

    • Met heel veel moed, beleid en trouw (en geduld) 🙂 heb ik het voor elkaar gekregen. Mooie kleine goudbruine pannenkoekjes. Ze smaken heerlijk. Ze zijn alvast voor vanavond bij de eiercurry. Bedankt voor het recept.

  2. 150 gram kekererwtenmeel, 300 cc lauwwarmwater, 2 teentjes uitgeperste knoflook, oregano, 1/2 th.l. sambal badjak, zout, 50 gram tarwemeel plus 1 eitje. Prachtige pannekoekjes

    • Goed idee van het eitje zo blijven de pannenkoeken heel.
      Heb er ook de sambal badjak bij gedaan en nog een th.l za’atar van de toko. En ik heb ipv tarwemeel, kokosmeel toegevoegd. Overheerlijke socca😋😋

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.