Hartige taart met broccoli & peren

4

Een heerlijke hartige taart met broccoli & peren, dat is wat wij vanavond hebben gegeten.

Ja… ik heb met buitentemperaturen van 30 graden (+) gewoon in de keuken gestaan om te koken… Maar het viel mee hoor… het was vooral snijden & roeren, ik heb niet met mijn hoofd boven het gasfornuis gestaan en ik ben zo ver mogelijk bij de oven weg gaan staan. Niet dat wij een enorme keuken hebben hoor, maar ik heb mijzelf vandaag verplaatst naar de andere kant van de wasbak en dus niet naast de oven. Leek me wel zo verstandig!

Tja, je moet er wat voor over hebben om een heerlijke, toch wel zomerse maaltijd op tafel te zetten. Want we hebben wél zitten smullen en dat is toch ook wat waard. Met dit warme weer hebben we nooit heel veel zin in (veel en/of warm) eten, maar na de lunch die voornamelijk uit watermeloen bestond, hadden we toch wel een beetje trek.

Het recept is een combinatie van deze broccoli-perentaart en mijn eigen ideetjes. Ik heb bijvoorbeeld de bladerdeeg-bodem vervangen door een variatie op de Allisonbodem waar ik eerder over schreef. Ik ben niet zo’n superfan van bladerdeeg en de allisonbodem is gewoon ontzettend lekker voor onder andere hartige taarten. Verder nog wat kleine dingen gewijzigd om de taart nóg lekkerder te maken!

In het recept zit ook 100 gram kaas. Hier kun je mee variëren: je kunt ‘normale’ geraspte kaas gebruiken (heb ik gedaan), maar ook geitenkaas of gorgonzola zijn erg lekker bij dit gerecht. Ik heb er daarom bij gezet: ‘naar keuze’.

De combinatie van broccoli & peer is verrassend lekker en de yoghurt/kwark maakt het geheel romig & fris tegelijk. Yum! Mocht je er wat vlees aan willen toevoegen, dan kun je eenvoudig wat hamblokjes tussen de broccoli & peren leggen: ook lekker. Een stukje vlees ernaast serveren kan natuurlijk ook.

 

Print Friendly, PDF & Email

4 reacties

  1. Pingback: Mijn kookweek – week 33 | Maaikyz iCook

  2. Pingback: Hartige taart met broccoli & gele paprika | Maaikyz iCook

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.