Havermout muffins met blauwe bessen

33

Havermout muffins met blauwe bessen ofwel gezonde muffins met havermout, zoals Pauline ze noemt, want ook dit recept komt van Uit Paulines keuken.

Gisteren was het tijd voor het ‘officiële’ foodblogswap-bericht, vandaag een ‘extraatje’. Op de site van Pauline staan nog veel meer leuke & lekkere recepten, maar toen bekend werd gemaakt dat ik deze maand van Pauline mocht koken/bakken, kwamen deze havermout muffins met blauwe bessen nét online en ik móest ze maken! Soms heb je dat… geen controle… meteen de keuken in: muffins bakken!

Voor het ontbijt, als tussendoortje of voor de lunch, deze muffins kunnen eigenlijk altijd. En ze zijn ook nog eens eenvoudig om te maken! Gezond, snel, makkelijk & lekker!

Havermout muffins met blauwe bessen

Havermout muffins met blauwe bessen

Als je in onderstaand recept de melk vervangt voor sojamelk, is het recept ook nog eens voedselzandloper proof en dat is een hot topic bij Pauline. Waarom? Pauline heeft de laatste maanden keihard gewerkt aan een boek! Hoe cool is dat?! Een eigen boek… volgens mij de droom van elke foodie en Pauline heeft het gewoon gedaan! Samen met Kris Verburgh (van het boek De Voedselzandloper) maakte Pauline Het Voedselzandloperkookboek! Hij is nog niet verschenen, maar over een paar weekjes ligt ie in de winkel (16 oktober) en je kunt hem natuurlijk al reserveren. Ik kijk er naar uit!

Afijn, ik zal jullie niet langer ophouden… snel door naar het recept van heerlijke, gezonde havermout muffins met blauwe bessen! 🙂

Print Friendly, PDF & Email

33 reacties

 1. Lekker, maar de volgende keer zou ik een lepel honing aan het mengsel toevoegen. Ik vind ze nu eerlijk gezegd niet zoet genoeg en een beetje saai, dus smeer ik er nu achteraf honing op. Dat is wel echt heerlijk!

  • Leuk dat je gemaakt heb, Julie! 🙂

   Honing lijkt mij inderdaad een hele fijne toevoeging al vind ik zelf banaan meestal al zoet genoeg! 😉 Maar wel een goed idee!

 2. Heel lekker van smaak! Eén van de betere en eenvoudigste die ik to hier toe heb gemaakt.
  Heeft er iemand een tip zodat ze wat minder in het papiertje zouden blijven kleven? Dat is het enige minpuntje bij mij.
  Ikzelf heb 4 varianten gemaakt: kokos-chocola, appel, honing en blauwe bessen! En nu smullen!!

  • Hmm, dat klinkt heerlijk, Lore! 🙂 Wat leuk dat je ze hebt gemaakt!

   De beste tip die ik je kan geven is het gebruiken van siliconen vormpjes… Daar blijft het veel minder aan plakken!

  • Ja hoor, dat zou je best kunnen proberen! Ik weet alleen niet of er meer (teveel) vocht uit de stukjes appel komt, maar dat zou je even kunnen uitproberen.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.