Havermout ontbijtjes uit de koelkast / Overnight Oats

12

Havermout is gezond en een goed begin van de dag!

Maar ja, niet iedereen heeft tijd & zin om ‘s ochtends een havermoutpapje te maken en ook nog eens fruit te schillen/snijden om het ontbijtje wat aantrekkelijker te maken….

Vaak gaan dingen snel, snel, snel in de vroege morgen… Toch een lekker ontbijt met havermout? Maak dan ‘s avonds een potje klaar en haal hem ‘s ochtends uit de koelkast, lepeltje er bij een smullen maar: sneller kan niet!

Zo’n snel & gezond ontbijtje wil toch iedereen? Havermout is een echte superfood, hieronder zeven redenen:

  1. Bevat langzame koolhydraten – goed voor een stabielere bloedsuikerspiegel: na een maaltijd heb je langere tijd geen behoefte aan tussendoortjes.
  2. Rijk aan vezels – goed voor je stofwisseling.
  3. Rijk aan eiwitten – goed voor de opbouw en het onderhoud van je lichaam.
  4. Vol meervoudig onverzadigde vetten – goed om hart- en vaatziekten te voorkomen.
  5. Bevat calcium, fosfor en magnesium – goed voor de botten (en als je havermoutpap met melk maakt, krijg je nog extra calcium binnen).
  6. Bevat vitamine E en selenium – goed voor je immuunsysteem.
  7. Bevat vitamine B, fosfor, magnesium en ijzer – tegen een droge huid en eczeem.

Ook dit geweldige idee kwam ik tegen op Pinterest (zo verslavend…). Op The Yummy Life staan meerdere varianten van dit super snelle ontbijtje. Uiteraard heb ik er één uitgeprobeerd (iets aangepast) en de andere varianten gaan zeker volgen: erg lekker & makkelijk! En zeg nou zelf, dit ziet er toch heerlijk uit?!

Mijn variant vind je hieronder, maar kijk vooral op The Yummy Life voor meer varianten!

Bronnen: Light koken, Theyummylife (foto’s).
Print Friendly, PDF & Email

12 reacties

  1. Pingback: Gebakken havermout | Maaikyz iCook

  2. Pingback: Mijn kookweek – week 36 | Maaikyz iCook

  3. Hmm, ik vind het ook superlekker om ‘s ochtends wat havermoutpap te eten. Het is ook zo leuk om verschillende dingen ermee uit te proberen. In de winter zet ik het meestal 5 minuten in de microgolfoven.

  4. Pingback: Havercake | Maaikyz iCook

  5. Net klaar gemaakt voor morgen. Heb halfvolle melk gebruikt.. maar blijft een erg dun goedje. Totaal niet zoals op de foto, komt natuurlijk omdat ik geen yoghurt heb gebruikt.. Leg de banaan er dan ook nog maar in op (in mijn geval: in). Hopelijk is het morgenvroeg lekker, anders toch maar wat anders maken.

    • Hoi Stephanie,

      Ik ben erg benieuwd hoe hij morgen uit de koelkast komt! Hopen dat er een heerlijk ontbijtje voor je klaar staat! 🙂 Ik heb het zelf nog nooit met melk gemaakt, maar volgens mij zou dat een prima optie moeten zijn…

  6. Wat een leuke en creatieve website! Meteen ook toegevoegd aan mijn favorieten. Heb heel veel ideetjes opgedaan voor ontbijtjes, ben altijd enorm inspiratieloos wanneer het daarop aankomt.

  7. Hoi Fatimaatje,

    Wat ontzettend leuk om te lezen! 🙂 Dank je!
    Ben benieuwd welke ontbijtje je binnenkort allemaal gaat maken! 🙂

  8. Pingback: Overnight Chia met mango & blauwe bessen - MiCook

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.