Healthy choco mousse

16

Healthy choco mousse! Juist ja, chocolade mousse en ook nog gezond!

Banaan, cacao & kokosmelk. Dat zijn de ingrediënten van dit heerlijke nagerecht! Of tussendoortje, want dat kan natuurlijk ook. Ik heb mij laten inspireren door de schrijfster van het boek ‘Hallo paleo, het oergezonde kookboek’. Een super leuk boekje voor als je wilt beginnen met paleo, inspiratie zoekt voor paleo recepten of voor als je op zoek bent naar gezonde(re) alternatieven: er staan ontzettend veel ideeën in!

Dit is er één van en ik vond hem zo lekker, dat ik hem graag met jullie wil delen. Super makkelijk, snel klaar, gezond & erg lekker!

Healthy choco mousse

Healthy choco mousse

Onderstaand recept (euh… is dit wel een recept te noemen…) is erg vrijblijvend…. Wil je een mousse met wat meer bananen-smaak, voeg dan niet teveel cacao toe. Wil je juist een mousse met choco-smaak, leef je dan uit met de cacao (tussendoor gewoon even proeven, niets mis mee toch? 😉 ). Experimenteer ook met de hoeveelheid banaan. Ik heb ongeveer 2,5 banaan gebruikt. Eventueel kun je ook nog een eetlepel kokosolie toevoegen (tip in het boek). Wil je meer een chocoladevla, voeg dan wat extra kokosmelk toe of wat minder banaan. Het oorspronkelijk recept is namelijk voor chocoladevla: er wordt 200 milliliter kokosmelk & één (flinke) banaan gebruikt. Varieer met je toppings en je tovert in een handomdraai verschillende dessert op tafel!

Print Friendly, PDF & Email

16 reacties

  1. ik vind het heel lekker, maar ik zou het dus weer lekker dun maken en drinken als een choco drankje, denk dat de kids het ook lekker vinden, staat voor ze klaar voor wanneer ze uit school komen 😉

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.