Het betere & mindere werk van 2013

13

Nog heel even terugblikken op 2013….

Na de gelukswensen van vanmorgen, blikken we nog even snel terug op 2013 en daarna weer snel vooruit. Naar het nieuwe jaar, 2014, dat het maar een prachtig jaar mag worden!

Het betere & mindere werk van 2013. We beginnen met de best bekeken recepten van 2013!

Top drie best bekeken recepten 2013

1. Gezonde banaan-havermoutkoekjes

Gezonde banaan-havermoutkoekjes

Gezonde banaan-havermoutkoekjes

Met stip op nummer 1! Geen twijfel over mogelijk! Heerlijke koekjes van banaan & havermout en toevoegingen naar keuze (walnoten, zoetstoffen, kokos etc.). Daarnaast zijn ze erg makkelijk om te maken en na ongeveer 20 minuten komen deze lekkere koekjes uit de oven!

2. Jamie’s gebakken aardperen

Jamie's gebakken aardperen

Jamie’s gebakken aardperen

Vooral de laatste maanden (logisch ook vanwege de verkrijgbaarheid) wordt dit recept dagelijks bekeken. Misschien ligt het aan mij (en zag ik ze vorig jaar gewoon niet liggen), maar ik denk dat aardperen dit jaar beter verkrijgbaar zijn. Ik stond er dan ook niet van te kijken dit recept terug te zien in de top 3. Wij vinden aardperen super lekker en dit recept van Jamie blijft een fijn recept. Deze gebakken aardperen (een geheel ander recept al doet de titel anders vermoeden) worden ook steeds populairder!

3.  Ovenschotel met aubergine & gehakt: ‘slanke’ moussaka

Ovenschotel met aubergine & gehakt: ‘slanke moussaka’ 2.0

Ovenschotel met aubergine & gehakt: ‘slanke moussaka’ 2.0

Het nieuwste recept in de top 3 (oktober in tegenstelling tot maart & januari). Een heerlijke ovenschotel met aubergine & gehakt. Een variant op de traditionele moussaka, alleen dan iets ‘slanker’, maar o zo lekker!

Ik vind het een fijne top 3! 🙂 Maar er zijn ook recepten die wat minder goed bekeken worden….

Top 3 minst bekeken recepten 2013

1.  Kalkoen roerbak met knolselderij & bietjes

Kalkoen roerbak met knolselderij & bietjes

Kalkoen roerbak met knolselderij & bietjes

Het minst bekeken recept van 2013…. Tja, wat moet ik er van zeggen…. De foto ziet er ook niet echt smakelijk uit…. Wel mooie kleurtjes, toch…? 😉 Geen succes. Mee eens. Geef mij dan maar deze heerlijke frietjes van knolselderij met wat kalkoen en die bietjes eten we dan wel een andere keer!

2. Geroosterde wortels met bruschetta & chorizo

Geroosterde wortels met bruschetta & chorizo

Geroosterde wortels met bruschetta & chorizo

Deze begrijp ik dan weer wat minder. De foto is wellicht wat overbelicht, het is geen bijzondere maaltijd (lekker simpel), maar toch was het erg smakelijk! Misschien was de timing verkeerd (begin juli) of misschien niet helemaal jullie smaak: wie zal het zeggen!?

3. Kruidnoten voor de hond

Kruidnoten voor de hond

Kruidnoten voor de hond

Ik zit dit nu heel stilletjes te typen want owee, als Mac (das ons hondje…) dit hoort. Gelukkig kan ze niet lezen en ik hou mij verder stil. Mac vond ze ontzettend lekker en is nog steeds trots op haar ontzettend populaire verjaardagstaart (één van de meest bekeken recepten van 2012).

En dat waren de minst bekeken recepten van 2013… Tot slot nog een eervolle vermelding!

Eervolle vermelding

Quinoa broodcake met banaan & dadels 

Quinoa broodcake met banaan & dadels

Quinoa broodcake met banaan & dadels

Deze heerlijke quinoa broodcake heeft nét de top 3 niet gehaald….. Echt nét niet. Maarrrr…. het is wel hét recept waarop ik de meeste reacties heb gekregen van jullie. Foto’s van een eigen variant (met en zonder aanpassingen), een berichtje dat de broodcake heerlijk was, bedankjes etc! Ook de kerst-variant is al erg populair, terwijl deze versie nog niet eens zo lang online staat.

Daarom vond ik een eervolle vermelding wel op zijn plaats! En heb ik meteen de gelegenheid om jullie te bedanken, want het is zo leuk om te weten dat het recept zó in de smaak valt! Bedankt!

Print Friendly, PDF & Email