Homemade cajunkruiden

11

Cajunkruiden: wij zijn er dol op!

Sinds ik jaren geleden mijn eerste broodje warme beenham met cajun at, was het helder: doe mij maar cajunkruiden! Door een sausje, vlees marineren, groenten bestrooien: ik vind het geweldig. Ja, ik hou er van! Gelukkig vindt vriendlief de kruiden ook erg lekker en dus leef ik mij regelmatig uit met cajunkruiden en tegenwoordig met homemade cajunkruiden. Nóg lekkerder!

Cajunkruiden

Cajunkruiden

Het grote voordeel van zelf maken vind ik de samenstelling. Je kunt het precies zo maken zoals jij het lekker vindt. Een snufje meer knoflookpoeder of een snufje meer oregano: het maakt niet uit! Daarnaast vind ik de cajunkruiden uit de winkel meestal te zout. Ik hou wel van zout hoor, maar niet té. Je hoeft geen zout toe te voegen hoor, zonder zout is het ook een heerlijk kruidenmengsel en je kunt altijd later nog bepalen of je gerecht wat (extra) zout nodig heeft.
Echt de moeite waard om eens een potje homemade cajunkruiden te maken!

Maar wat doe je dan met zo’n pot vol!? Ik heb een aantal recepten voor jullie. Een paar van mezelf en een paar die ik graag nog eens wil proberen:

 

Lekker lijstje toch? Heb jij een super recept met cajunkruiden? Laat het weten, ik ben erg benieuwd!

Print Friendly, PDF & Email

11 reacties

  1. Home made is the best! Net als jij vind ik die mixen uit de super vaak te zout. Nu kun je tenminste naar eigen smaak toevoegen. En bedankt voor de link 🙂 Ben benieuwd hoe je het vindt!

  2. Bedankt voor het recept! Ik gebruik cajun kruiden vaak voor op gegrilde kip of zoete aardappelen uit de oven. Maar tot nu toe altijd uit een potje.

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.