Homemade crackers

35

Lang, lang geleden stond ik in de keuken en maakte ik homemade havercrackers. Zomaar, omdat het kan én omdat ze erg lekker zijn!

Soms (heel soms hoor) overdrijf ik een beetje… Deze homemade crackers zijn super lekker hoor (nee, ik overdrijf niet), maar het is helemaal niet zo lang geleden (een dik jaar), maar om dit verhaal met een beetje ‘drama’ te beginnen, kan geen kwaad, want het is echt een heel leuk verhaal (vind ik dan).

Afijn, de havercrackers vielen niet alleen bij mij in de smaak. Al snel doken mensen de keuken in om ook een versie van de crackers te maken en ik kreeg zelf te horen dat er een ware verslaving aan de crackers was ontstaan. Leuk, leuk, leuk! Niet veel later verscheen het recept zowaar in een boek! Hoe leuk!? Daar stonden ‘mijn’ homemade havercrackers zomaar in het e-book ‘Thuis Maken’. Gaaf toch!?

Juist. Maar toen. Toen werd het wat stil rond de havercrackers. Logisch. Nieuwe, andere recepten…. totdat…! Totdat Sophie van de leuke blog Eten maken besloot de havercrackers voor de foodblogswap te maken en toverde de havercrackers om tot prachtige sesam-boekweit-haver-spelt-crackers. Ik was blij verrast (daar waren mijn havercrackers weer, terug van weggeweest!) en bekeek de mooie foto’s en het leuke verhaal van Sophie. Toen keek ik naar mijn eigen foto’s (die van de havercrackers, daar waar het allemaal mee begon) en dacht: “bah, die zijn helemaal niet mooi”!

Om een lang verhaal iets korter te maken. De crackers gingen in de herhaling, werden homemade crackers en dit is het resultaat:

Homemade crackers

Homemade crackers

Beter toch?! Ik heb niet alleen maar nieuwe foto’s gemaakt hoor. Het recept is ook wat aangepast, geïnspireerd door Sophie, want Sophie maakte de crackers ook net even iets anders. De veranderingen & tips heb ik meegenomen, ben de keuken in gedoken et voilà: homemade crackers! Ontstaan door een soort dubbele foodblogswapperdieswapswipswap! Nou, dat is toch een leuk verhaal? 😉

Maar goed, de crackers gemaakt, nu de foto’s nog…. want Sophie heeft erg mooie foto’s gemaakt, ze had alleen problemen om de crackers scherp op de foto te zetten. Behekst & onfotografeerbaar, waren de termen die voorbij kwamen terwijl ik niet de enige was die haar complimenteerde over de mooie foto’s. Het werd dus een soort uitdaging: wie kan crackers scherp op de foto zetten? Ik heb mijn best gedaan. Of ze heel scherp zijn, ik twijfel er aan. Wat denk jij? Behekst of valt het wel mee?

Print Friendly, PDF & Email